Milliárdos kárt okoztak

 2011.04.20. 10:26

Több száz fészekrakós és szocpolcsalásos ingatlant érintő ügyben nyomoznak a megyében.

Korábban már többször beszámoltunk a taktaközi szocpolcsalásként elhíresült ügyről, melynek 199 vádlottját időnként az ITC-ben hívja össze a bíróság, hogy valamennyien elférjenek. Egyre inkább úgy tetszik, a félmilliárdos kárt okozó taktaközi ügy csak a jéghely csúcsa, a lakáshoz jutással kapcsolatos állami támogatások jogellenes megszerzésére Borsod megyében külön üzletág jött létre.

Több hatóság is folytat eljárásokat a hasonló természetű ügyekben. A nyomozó ügyészség azokban jár el, amelyekben hivatalos személy megvesztegetése tette lehetővé a támogatások megszerzését, a többi esetben a rendőrség nyomoz, de már a bíróság előtt is van pár tucat ügy, egyben pedig már jogerős ítélet is született.

E befejezett fészekrakós ügyben a hamis tartalmú adásvételi szerződést aláíró eladót pénzbüntetésre, a vevőt végrehajtásában két évre felfüggesztett fél éves börtönbüntetésre, a közvetéstőt pedig négy évre felfüggesztett két év börtönre, valamint hárommillió forint vagyonelkobzásra ítélte a bíróság. Ez azonban egyedi eset, az üzletszerűen, esetleg hivatali kötelességüket megszegve kártékonykodók 5-10 évnyi végrehajtandó szabadságvesztésre számíthatnak, valamint arra, hogy az általuk okozott kárt a bíróság megpróbálja megtéríttetni.

(boon.hu)

Címkék: fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr162841927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása