Mint arról korábban beszámoltunk, élhetetlenné vált több lakás a Felsőruzsin körút egyik társasházában, miután egy fészekrakós család három év alatt teljesen lelakta második emeleti ingatlanját, kiköltözése után pedig szeméthegyeket, csótányokat, tartozásokat hagyott csak maga után. A hatósági ellenőrzésnek és a közös képviseletnek, valamint a lakók kitartásának köszönhetően azonban megoldódott a probléma.

Múlt hét kedden nyitotta meg a rendőrség az említett fészekrakós lakást, majd az ÁNTSZ szakembere felmérte az ingatlan állapotát. A hatósági vizit hatása nem maradt el, mára kitakarították és fertőtlenítették az egykori fészekrakós lakást. Az ÁNTSZ szakembere elkészítette a jegyzőkönyvet, aztán még a héten kinyitotta a rendőrség a lakást.

– Csütörtökön újra kinyitotta a lakást a rendőrség, felvették a jegyzőkönyvet. A legtöbb szemetet, lomot elszállíttattuk egy konténerrel, fertőtlenítettünk. Ezt követően csótányirtást végeztek a szakemberek, a bogarak tetemeit pedig eltávolították. A fertőtlenítést, irtást megismételtük hétfőn, majd a lakást újra lezártuk, így már nem kell tartaniuk csótányinváziótól a szomszédoknak, visszakapják régi életüket – mondta el portálunk érdeklődésére Fidrus Bertalan, a MIK Zrt. társasház-kezelőségi vezetője.

A kiadásokat megelőlegezték a társasház forrásaiból, de a költségeket ráterhelnék az egykori lakókra – azonban – mint az előző cikkünkben is írtuk – a fészekrakó családok elérhetetlenek, így minden bizonnyal nem hajthatók majd be rajtuk a károk költségei.
– Amennyiben nem sikerül felvenni velük a kapcsolatot, és rájuk terhelni a kiadásokat – erre pedig nagy az esély –, mindenképpen találunk forrást arra, hogy visszakerüljön a társasház kasszájába ez az összeg, mert nem szeretnénk, hogy a vétlen lakókat terhelje a tulajdonosok gondatlansága – tette hozzá Fidrus Bertalan.

(minap.hu)

Címkék: közösség rendőrség szemét fészekrakó

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr184658778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása