20 éves az Avasi Rendőrörs

 2012.07.21. 11:32

Az akkori őrsátadó rendezvényen Forgács László megyei rendőrfőkapitány és dr. Tuza László Miskolc rendőrkapitánya vette át az Őrs épületét Csoba Tamás Miskolc Város Polgármesterétől. Az avatószalagot dr. Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány vágta el. Az állomány nevében az épület kulcsát jelképesen Hajdú Attila őrsparancsnok vette át.

Jelenleg az Avasi Rendőrőrs állománya 48 fő, akik közel 60.000 ember közbiztonságáért felelnek. Az elmúlt években jelentősen csökkent a területen a lakásbetörések száma. (Csak a lakótelepen 11 ezer lakás található, évente maximum 20 bejelentés érkezik.) Bár a lakosság nagyobb része rendelkezik személygépkocsival, mint 20 évvel ezelőtt és nagyon sokan az utcán kénytelenek parkolni, a gépkocsi feltörések száma szinte minimálisra csökkent. (Évente maximum 8-10 esetben érkezik bejelentés.) Hivatali munkaidőben átlagosan 5-8 megkeresés érkezik az őrs szolgálatban lévő állománya felé. A nap 24 órájában, váltásban 32 járőr járja az illetékességi területet. A rendőrőrs osztály jogállású, parancsnoka Bodnár Roland r. százados. Elődei: Hajdú Attila, Temesvári László, Soltész Lajos, dr. Kalapos István, Lőcsei János, Szerencsi Árpád. Az elmúlt 20 évben az őrs három városi kapitányt is nevelt, úgymint dr. Kalapos István (Tiszaújváros), Lőcsei János (Szerencs, jelenleg nyugállományú) és Szerencsi Árpád (Mezőkövesd) személyében.

(eszakhirnok.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr534613312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása