Mintegy 30-40 tüntető várta kedden délelőtt Gyurcsány Ferencet az avasi lakótelepen, a Munkácsy általános iskola előtt, ahol a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője pártja lakótelepek rehabilitációjára vonatkozó törvényjavaslatát kívánta bemutatni, megvitatni a társasházak közös képviselőivel.

gyurcsany_avas_120626_ja_5.jpg

A tüntetők indulatosan tették szóvá, hogy Gyurcsány Ferencnek akkor kellett volna az Avas problémáival törődnie, amikor kormányon volt, akkor azonban nem sok jelét adta ennek. Őt hibáztatták a környékbeliek életét megkeserítő „Fészekrakók” betelepítéséért is, az egyik tüntető, Czirbákné Ilona hosszan sorolta a lakók sérelmeit, és kifejezett szemtelenségnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc ezek után még ide jön, „megoldásokat” kínálni. Magyeri Zoltánné az MSZP-kormányok idején napvilágra kerül korrupciós ügyeket, az eltűnt pénzeket említette, Árvay Lajos és felesége pedig ehhez csatlakozva elmondta, Gyurcsány Ferenc és csapata, helyi szimpatizánsai azzal tennék a legjobbat az országnak, Miskolcnak és az Avasnak is, ha végre eltűnnének a közéletből.

gyurcsany_avas_120626_ja_22.jpg

A megérkező Gyurcsány Ferencet fütty, „szétloptátok az országot!”-bekiabálások fogadták. Az intézmény aulájában a volt kormányfő sajtótájékoztatót tartott, ahol pártja törvényjavaslatáról elmondta: azt szeretnék, ha a következő három évben évente egy-egy milliárdos plusz-támogatást kapna Miskolc az Avas problémáinak kezelésére. Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt évtizedek vétkes mulasztása volt, hogy nem vették figyelembe azokat a sajátos társadalmi, együttélési viszonyokat, amelyek az avasi, és a több hasonló módon létrejött lakótelepen kialakultak. A konszolidációhoz, a normális együttéléshez a DK szerint mediátorokra, közösségi szervezőkre van szükség.

Gyurcsány Ferenc annak a véleményének adott hangot, hogy a bűnügyi mutatók tekintetében az avasi városrész nem áll rosszabbul, mint akármelyik dunántúli város – az emberek biztonságérzetét azok a napi konfliktusok, feszültségek rontják, amelyek még nem érik el a bűncselekményi kategóriát, viszont nagyon károsak – elsősorban ezeket kell kezelni. Gyurcsány Ferenc arról is szólt, hogy javaslataikat nem csupán az avasi lakótelep számára dolgozták ki, megvalósítása azonban itt, a városrész sajátos adottságai, körülményei miatt, modellértékű lehetne.

A társasházak közös képviselővel rendezett beszélgetés illetve fórum zártkörű volt – a sajtó számára is nyilvános első tíz percben Szűcs Erika országgyűlési képviselő egyebek mellett azokról a körülményekről szólt, amelyek szükségessé tették a lakótelepeken a panelprogram korszerűsítéseit.

gyurcsany_avas_120626_ja_30.jpg

A Demokratikus Koalíció keddi, miskolci programja este hat órától a belvárosban folytatódik, az Arany Corvin Üzletház földszinti aulájában rendeznek fórumot, Bauer Tamás közgazdász, DK-alelnök részvételével.

Címkék: kampány képviselő idiota fészekrakó minap északhírnök munkácsy mihály általános iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr814613192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.27. 12:09:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása