Szűcs "rákóczibank" Erika is megszólalt a fakivágós parkolóépítős ügyben, de hogy minek, hiszen szinte ugyan azt mondta el, mint az eddigi magyarázatban, hogy ránő a távhővezetékre, meg hogy majd pótolják, meg miegymás..

"Akinek van kocsija az örül a Középszer utcán újonnan épülő parkolónak, akinek nincs, az az építkezés miatt kivágott 31 fát sajnálja. Ez volt a tapasztalatunk, mikor a helyszínen jártunk, és beszélgettünk az ott élőkkel.

Az elmúlt napokban ugyanis több panaszos bejelentés is érkezett hozzánk: kivágták a Középszer utca fasorát. A betelefonálók többsége azt kifogásolta, hogy ezek a fák árnyékot, levegőt adtak, és legalább volt egy kis zöld a területen. A Miberszolg Kft.-nél, akik ennek az önkormányzati beruházásnak a kivitelezői azt mondták: a terület önkormányzati képviselője, Szűcs Erika (MSZP) kérte a parkolóhelyek kialakítását, lakossági kezdeményezésre.
 
A parkolókat bővíteni kell
 
- Nem volt lakossági kezdeményezés, de azt gondoltam, ha már az utat ott felújítja az önkormányzat, akkor a parkólókat is bővíteni kell – ezt már Szűcs Erika mondta kérdésünkre. Hozzátette: ennek két oka volt, az egyik, hogy az elmúlt években megnőtt az autók száma az Avason, és az autósok sokszor balesetveszélyes helyeken tudnak csak parkolni. Hiszen – folytatta – elállják az úgynevezett felvonulási területeket is, ahová esetleges tűz esetén a tűzoltóknak kellene beállniuk. Valamint az utcában szinte egy sáv járható, a másikon parkolnak az autók – mondta.
 
Tiltakoztak is
 
A másik ok: a 31 fa közül néhányat annak idején a távhővezeték felé ültettek, és a gyökerek benőttek a távhő alagútba – magyarázta. A kivágott fákat pótolják, olyan területen, ahol nem zavarja a közműveket – tette hozzá.
Szűcs Erika arról is beszélt, hogy februárban kapott a lakóktól egy 200 aláírással ellátott tiltakozó levelet, akkor leállítatta a munkát, hogy a szakemberek felülvizsgálják, mennyire van szükség a parkolókra. Végül úgy döntöttek – a fenti okok miatt –, hogy folytatják a beruházást – hangsúlyozta. (A Középszeren az egyik lakó szerint Szűcs Erika akkor azt mondta: a fákat lehet pótolni, az ember életet nem. – a szerk.)
A képviselő a faültetéssel kapcsolatban elmondta, arra is odafigyel majd, hogy ne csenevész fákkal pótolják a kivágottakat, hanem nagyobbakkal, sőt még más növényzetet is ültetnek oda.
Azt is megtudtuk, hogy a képviselő arra kérte az önkormányzatot, tájékoztassa az ott élőket a beruházásról, az azzal járó fakivágásról. Amennyiben ez nem történt meg, elnézést kér a lakóktól – mondta. Ő – akár ebben a témában is – június 25-én a Gesztenyés úti iskolában tart fogadóórát, várja a körzetében élőket – tudtuk meg.
 
Védtelen fák voltak
 
Vannak, akik szerint a kivágott fáknak abban is szerepük volt, hogy a talajcsúszást megfogják. Csizmadia János, az önkormányzat osztályvezetője szerint ez nem igaz, ő is azt mondta el, amit a terület képviselője és korábban a kivitelező is, hogy a fák gyökerei nyomták a távhővezetéket. Ezeket a fákat nem olyan céllal ültették, hogy az esetleges talajmozgást konszolidálják – tette hozzá. Hangsúlyozta: ezek nem védett fák voltak, így mivel a beruházást zavarta, ki kellett vágni. Védett fára más vonatkozik, akkor úgy kell alakítani a terveket, hogy ne sérüljön a fa – mondta."

(boon.hu) - kommentelhető
 

Címkék: képviselő szomszédok parkoló boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr822090754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása