Az egyik szemem sír, a másik meg talán örülhet, hiszen új parkolókat alakítanak ki az Avas forgalmasabb utcáján, ahol már évek óta gondot okoznak az út szélen parkoló járművek. Persze azért van a kormány az autón, hogy irányítsuk, szűken de mégis elfér két egymással szemben haladó autó azon az útszakaszon, azonban ez már tényleg zavaró volt. Most úgy tűnik ez megoldódik, sajnos sok fa kivágása árán.. Az egyik hozzászóló szerint "a cégnek NINCS engedélye a fák kivágására", valamint fészkelési időszak van. Kíváncsi vagyok vajon igaza van-e "r29k"-nak. Sebaj, telepítenek helyettük előnevelt fákat.
És a madarak..? Meglátjuk.


 

Utcakép a kivágások előtt, jobb oldalt parkoló autókkal.

A vörös szakasz jobb oldalán vágták ki a fákat.. eddig.


Boon cikk:

"Egy egész fasort vágtak ki Miskolcon, a Középszer utcában. Több ott élő olvasónk is felháborodva telefonált, hogy ez nyújtott nekik védelmet a zaj és a por ellen. Kérdésük: miért kellett kivágni a 31 fát?

Mint megtudtuk, a területen 110 férőhelyes parkoló épül, lakossági kezdeményezésre, önkormányzati forrásból. Erre több szempontból is szükség volt, egyrészt a környéken megnőtt a gépkocsik száma, valamint a tavalyi avasi paneltűznél is gondot okozott, hogy sokan a felvonulási területre parkolnak. Mindezt Kiss Pál, a Miberszolg Kft. projektfelelőse mondta lapunknak. Azt is, hogy a 31 fából 18 egyébként is rossz helyen volt, a hatalmas fák gyökerei ugyanis nyomták a távhő vezetéket, benőttek a távhőalagútba. A többit pedig azért kellett kivágni, hogy a parkolónak legyen helye, hiszen egy-egy beállónak szabott méretei vannak – magyarázta. Hozzátette: a fákat előnevelt fákbólpótolják, nem messze a korábbi területtől. Azt is megtudtuk körülbelül két hónap múlva adják át a parkolót."
(minap.hu és boon.hu) - kommentelhetőek. További képek ITT.

Kapcsolódó: Avasi fakivágás - magyarázkodás

Címkék: video kornyezetvedelem parkoló boon minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr202084287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása