Az összehangolt hatósági ellenőrzés keretében szerdán reggel az Avas egyik problémás övezetében, a Szilvás utca 15-21.-ben lépett akcióba a közterület-felügyelet, a rendőrség, a szociális osztály és a gyámügy, valamint az ÁNTSZ képviselője.

A gyakorlat teszi a mestert, a rendszeres akcióknak köszönhetően már olajozottan működik a gépezet. A célterület szomszédságában, a legközelebbi parkolóban gyülekeztek a hatósági emberek. Kovács László Csaba, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály vezetője rövid eligazítást tartott, amely valójában már csak arra korlátozódott, hogy ki merre indul. Azt már betéve tudják, hogy például a bejelentési kötelezettség teljesítése a feladatuk…
avasi-ellenorzes-120502ml_05.jpg
Az egyik lépcsőházba követjük az alkalmi ellenőrző-csoportot. Az alagsori ajtót kinyitva jellegzetes penetráns bűz csapja meg orrunkat, a lépcsőház falai kopottak, a padló poros, ki tudja, mikor volt itt az utolsó festés, komolyabb takarítás?

Minden lakásba módszeresen becsengettek, azonban csak egy részében nyitottak ajtót. Ahol ez megtörtént, ott ellenőrizték a lakcímkártyákat. Bemondásos alapon, hogy mennyien élnek az adott lakásban, amit jegyzőkönyveznek is. Az ellenőrzés nehézkes, lévén magánterület, ahová hívatlanul a hatósági embereknek is csak bizonyos esetekben szabad belépniük. Vannak lakások, amelyek üresek, olyat is találtunk, amelyet az ajtóra ragasztott papír szerint a rendőrség zárt le. A környéket járva hallottuk, hogy több lakásból is Kanadába utaztak a lakók. A lakások többsége nem sokáig áll üresen, hanem megjelennek a vidéki rokonok és beköltöznek… A rokon kifejezést azonban akár idézőjelbe is tehetnénk, mivel általában nem tudják semmilyen hivatalos irattal igazolni a beköltözés jogosságát.
avasi-ellenorzes-120502ml_20.jpg
Tökéletesen egyetértek az ellenőrzések jogosságával. A lépcsőházi ajtó se elől, se hátul nem zárható, nagy az átmenő forgalom. Bárki bejöhet. Az ellenőrzésnek köszönhetően legalább tudjuk, hogy kik laknak a lépcsőházban hivatalosan – magyarázta Kovács Lászlóné. Az idős nő már nyugdíjas, és lányával, valamint a két unokával él az avasi panelban. Nem titkolta, hogy örül a hatósági emberek jelenlétének, javítja biztonságérzetét.

Az ellenőrzés otthon találta Lázi Oszkárt és családját. Párjával és négy kisgyermekével lakik együtt a fiatal férfi, aki munkanélküliként segélyből él, a felesége pedig gyesen van a legkisebb csöppséggel. A gyerkőcök érdeklődéssel figyelték az idegen, egyenruhás férfiakat, majd szaladtak be a lakásba…avasi-ellenorzes-120502ml_23.jpg

Most nincs csótány, mert irtjuk. Egy kettő ugyan előfordul néha, de azok is inkább már döglődnek. A tisztasággal gond van a lépcsőházban, a hangoskodással nincs – állította Lázi Oszkár. Nála is rákérdeztünk, hogy mit szól a hatósági akcióhoz? Szűkszavúan csak annyit mondott, hogy a tisztasági problémák miatt igazuk van…
Persze mindenkinek más az ingerküszöbe. Egy éppen távozó, jobban szituált középkorú házaspár megjegyezte: ha minden nap ellenőriznének, akkor sem lenne tisztaság. Sőt azt is hozzátették: ez már a kitakarított állapot, amit láttunk, mert megérezték – megtudták valahonnan? –, hogy ellenőrzés lesz. Ráadásul a törvényben nincs rögzítve, mi számít tisztaságnak, tehát az ÁNTSZ lehetőségei is behatároltak.

Távozóban az utcán szembetalálkoztunk a MIHŐ és a MIVÍZ embereivel. A korábbi ellenőrzések tapasztalatai szerint ezen a környéken mindig szokott feladatuk lenni…

(minap.hu)

 

Címkék: video razzia mihő antsz minap mivíz

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr914484957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása