A Martin János szakképző nyolcból egybe, az Áfonyás úti óvoda egyből háromba költözik.

Amennyiben a miskolci testület úgy dönt, hogy a Gárdonyi Géza Általános Iskolát átadja a római katolikus egyháznak, akkor a Martin János Szakképzőnek költöznie kell. Emiatt az Áfonyás úti óvoda sem marad a helyén, – ahogy Papp Zsolt, a humán főosztály vezetője fogalmazott – a többi avasi óvodába kerülnek a csoportok.

“Az Áfonyás utcai óvodába költözik a Martin János Szakképző, az iskola ugyanis jelenleg a városban szétszórva, nyolc különböző csoportban működik” – ismertette a jelenlegi helyzetet a főosztályvezető. Folytatta: a költözés után egy egységben zajlana a fogyatékkal élők képzése. “Az óvodások – a csoportok megbontása nélkül, óvónőkkel, dadusokkal együtt – költöznének az avasi óvodák jelenleg kihasználatlan csoportszobáiba. A döntés előtt megvizsgálta az önkormányzat a miskolci intézményrendszert. E-szerint az avason az óvodások eggyel kevesebb épületben is elférnek. Ha a döntést a közgyűlés meghozza, az átalakítás során akkor is alapelv hogy az óvónők maradnak a csoportjukkal, így a gyerekek nagy változást nem éreznének, mivel az óvodai épületek sincsenek túl messze egymástól az Avason” – mondta Papp Zsolt.

Mit szólnak a szülők? A főosztályvezető szerint az óvoda vezetése és a szülők is belátták – önkormányzattal való – egyeztetés után, hogy a döntés szükséges. Kérésüknek sincs akadálya: az 5 csoport együtt marad az óvónőkkel együtt – jelentette ki.

Az óvoda összevonás jár-e elbocsátással? Erre nemmel válaszolt Papp Zsolt.

A Martin János Szakképzővel mi lesz? “A szakképző működésében semmilyen változás nem áll be. Helyzetük csak javul, mivel a város különböző, távolabbi pontjain lévő telephelyeikről a közvetlen közelbe, gyakorlatilag egy tömbbe kerülnek a csoportjaik” – tudtuk meg. Az egyház mennyi pénzért kapja meg az iskolát? “A Római Katolikus Egyház veszi át, fenntartási, feladatellátási kötelezettséggel, térítés mentesen kapja használatra az épületeket” – válaszolta.

(boon.hu)

Címkék: óvoda boon martin jános szakképző

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr904460014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása