Munkában a szerv

 2012.01.19. 13:15

Illegális áramvételezést, lakcímbejelentési kötelezettség elmulasztását és egyéb szabálytalanságokat is találtak az Avason kedd reggel. Összehangolt akcióban a polgármesteri hivatal, az ÉMÁSZ szakemberei, közterület-felügyelők, rendőrök, polgárőrök ellenőrizték az önkormányzati rendeletek betartását.

avas_ellenorzes_120117_ja_4.jpg

Reggel fél kilenckor az Áfonyás utcán gyülekeztek az átfogó ellenőrzés résztvevői, akiket Kovács László Csaba, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály vezetője igazított el. Mint elhangzott, az önkormányzat 2010-ben elfogadott, közösségi együttélés szabályairól és a lakóépületek házirendjéről szóló rendeletében foglaltak ellenőrzése volt a fő cél.
avas_ellenorzes_120117_ja_15.jpg

Ezt követően négy lépcsőházban indult el egyszerre a szisztematikus akció. Minden lakásba becsengettek, elkérték a személyi igazolvány és lakcímkártyákat, ellenőrizték, hogy nem tartózkodik-e otthon iskoláskorú gyerek, és ez nem meríti-e ki a veszélyeztetés fogalmát. De azt is ellenőrizték, hogy a lépcsőházakban van-e kihelyezett bútor, szemét, vannak-e rovarok, fertőzöttek-e az ingatlanok.

 

Mindeközben az áramszolgáltató szakemberei a villanyórákat ellenőrizték, amelynek meg is lett az eredménye. Az egyik helyen az ÉMÁSZ által leplombázott óráról eltávolították a hatósági pecséteket és plombát, míg a másik helyen rajta hagyták ugyan, de egy vezetékkel a lépcsőház hálózatáról vételeztek szabálytalanul és persze jogtalanul áramot. Pedig a társasház nincs könnyű helyzetben, hatmilliós tartozást halmozott fel. Az érintett lakásban élő egyik férfi nem akart válaszolni kérdéseinkre, ordítva közölte munkatársunkkal, hogy beteg, hagyjuk békén, majd egy perc múlva már nyugodt hangnemben ajánlotta fel, hogy húszezer forintért mégiscsak hajlandó lenne nyilatkozni…

avas_ellenorzes_120117_ja_21.jpg

A nem túl korai időpont ellenére volt olyan lakás, ahol a közteresek ébresztették a lakókat, de több lakásban maradt zárva az ajtó, hiába kopogtak, vagy csengettek. Üres lakással is találkoztak, amelyben már nem lakik senki, ezek közül van olyan, amely a közterület-felügyelőknek nem ismeretlen, „fészekrakók” lakták. Találkoztak lakcímbejelentési kötelezettség elmulasztásával, ami miatt az ellenőrzés után eljárást indít a hatósági osztály. Szemétledobókban, villanyóraszekrényekben papírt, egyéb „ledepózott” holmikat is találtak, ezekről szintén feljegyzés készült. Ahogy minden lakás ellenőrzéséről, akkor is, ha mindent rendben találtak. Az egyik lépcsőházban a lakók is jelezték a problémát, miszerint droghasználók is megfordulnak az egyik emelet lépcsőfordulójában, ennek nyomaival (használt fecskendők, tűk) is találkoztak az ellenőrzés résztvevői – az ügyben a rendőrség teszi majd meg a szükséges lépéseket.avas_ellenorzes_120117_ja_38.jpg

Az Áfonyás utcáról dolguk végeztével a Szilvás utcán folytatták az akciót. Kovács László Csaba elmondása szerint pedig a jövőben is folyamatos, és meglepetésszerű lesz az ellenőrzés az Avason, ahogy például a Bábonyibércen és Lyukóban is.

(minap.hu) további fényképek itt és itt.

Kapcsolódó:
Kakukkfióka-vadászat az Avason

A razzia eredményei

Címkék: közösség video rendőrség közbiztonság fészekrakó émász közterületesek minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr763589999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kyodai 2012.01.21. 13:31:29

Ellátogathatnának a Szentgyörgy 63. sz alá is. Mondjuk a 9-10. és a 4-5 emeletekre.
süti beállítások módosítása