Vetítéssel egybekötött képzést tartottak hétfőn a Miskolci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti és Rendészeti osztálya új munkatársainak, akik kedden már a terepen járőrözhetnek.

Egykori rendőr, diszpécser, portás és jegyző is található a közterület-felügyelet új munkatársainak listáján, tizenegyen jelentek meg a hétfői eligazításon az osztály Szemere utcai székhelyén. A jövőben 240 órás, OKJ-s képzésen gyarapíthatják tudásukat a közteresek, akik a munka mellett több hónapon át sajátíthatják el a szaktudást – erről bizonyítványt is kapnak a kurzus végén.

kozter_110912_ja_4.jpgÓriási lépés ez a miskolci közterület-felügyelet életében, nagy segítséget jelent a bővítés – mondta el Kovács László Csaba osztályvezető.

A hivatali rendszerrel és jogszabályokkal történt ismerkedés másnapján, vagyis kedden már a városban teljesítenek szolgálatot – a kivonulásról beszámolunk portálunkon is. A székhelyről összesen 32, köztük a 12 új közterület-felügyelő indul járőrözni a régi kollégákkal „vegyes párosban” a város minden pontjára, így az Avas lakótelepre is.

kozter_110912_ja_3.jpg

Miskolc város augusztusban rendkívüli közgyűlésen döntött a közterület-felügyelők létszámának bővítéséről. A Miskolci Városőrséggel a város a szerződést felbontotta: a 2008 novemberében megalakult városőrség évente 180 millió forintjába került a városnak, miközben hatósági intézkedésre nem volt jogosultságuk. A megyeszékhely vezetése és polgármestere, Kriza Ákos elmondta, a városban mindenkinek érezni kell, hogy biztonságban van, a helyes és járható út azonban az, ha az állam és az önkormányzat a közbiztonsági kérdéseket a rendőrségen és a közterület- felügyeleten keresztül kezeli, hiszen ők azok, akik hatóságként léphetnek fel.

Összesen 44 közterület-felügyelő teljesít ezentúl váltásban szolgálatot, 4-6-an az Avason fognak járőrözni a megszűnt városőrség helyett, együttműködve a polgárőrökkel és a rendőrséggel.

(minap.hu) további fényképek itt.

Címkék: video közbiztonság közterületesek minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr213221615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása