Két év után fordulat?

 2011.08.27. 11:09

Bár a Heves megyei rendőrök egyelőre homályosan fogalmaznak, úgy tűnik, a Középszeren két éve történt tragikus paneltűz ügye akár új fordulatokat is vehet.

Két éve már, hogy egy anya és két gyermeke életét vesztette az égő pokollá változott Középszeri panelházban. A környéken azóta sem nyugodtak meg a kedélyek, amit tovább fokoz, hogy a nyomozásról nem sokat lehet tudni, miközben egyre telik az idő.

A múlt héten a család ügyvédje több médiumban is nyilatkozott arról, hogy tudomása szerint a nyomozás új irányokat vett, és a tűzfészek lakás tulajdonosa, illetve a panelfelújítást végző cég munkatársai mellett mások felelősségét is vizsgálják. Az ügyvéd egy politikus és a tűzvizsgáló kapcsolatát, a Miskolci Városgazda érthetetlenül gyors takarítását, a rendőrség és a tűzoltóság eljárását is említette.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a bűnügyi osztály halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az ügyben igazságügyi szakértőket rendeltek ki, a szakértői vélemények ismeretében pedig további nyomozás várható. Részletesebb tájékoztatást azonban csak a nyomozás lezárását követően tudnak adni.

Úgy tudjuk, a Városgazdánál egyelőre nem jelentkeztek a rendőrök, de nincs is nyoma a cégnél annak, hogy ki és miért adott utasítást a lakás kitakarítására, ahol a tűz keletkezett.

A MIK Zrt. közlése szerint a Középszer 20. szám 7/1-es lakását (ahol a családi tragédia bekövetkezett) 2010 tavaszán vásárolták meg, mintegy méltányosságot is gyakorolva a tragédiát elszenvedettekkel szemben. A 6/1 és 7/1 lakások közötti födém a tűzeset során statikai károsodást is szenvedett, melyet a MIK Zrt. még a vásárlás előtt – egy vállalkozó felajánlását követően – részben helyreállíttatott, azonban a teljes statikai megerősítés a napokban fejeződött be, a műszaki átadás-átvétel vélhetően napokon belül megtörténik. Az átadás-átvételt követően bérbe szeretnék adni.

Úgy tudjuk, a 6/1-es lakás belső helyreállítása a mai napig nem történt meg.

(minap.hu)

Címkék: rendőrség képviselő lakástűz minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr193183503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása