Az Avason mindennapos látvány, hogy a tűzoltóság felvonulási területére parkolnak az autósok, főleg éjjelre, ami tilos, de hová tegyék a kocsit, ha nincs hely? Van azonban ahol nincs is megfelelően kiépített helyük a tűzoltóknak.

kozepszer_tuzoltok_csl_01.jpg

Elméletileg minden társasházban ki van téve a hivatalos közlemények közt, hogy az épület mellett hol van a tűzoltók kijelölt felvonulási útvonala, amit szabadon kell hagyni. A felirat azonban csak egy dolog, másik a valóság, vagyis, hogy mennyit tartanak be belőle. Az avasi három halálos áldozattal járó tragikus tűznél is gondot okozott egy rossz helyen parkoló gépkocsi. Vannak helyek azonban ahol nincs is felvonulási területe a tűzoltóknak…
kozepszer_tuzoltok_csl_02.jpg– Ez a történet 1997-re nyúlik vissza, amikor a tűzoltóság felülvizsgálta a középmagas és magas épületek felvonulási területeit. Kiderült, hogy sok esetben nincs kiépítve, más esetben meg, ahol van, ott nem használható, például a parkoló autók miatt és van ahol ki is építették és használható is. A vizsgálat eredményét annak idején továbbítottuk az önkormányzatnak. Közgyűlési határozat is született ezzel kapcsolatban, de sajnos nem valósult meg – jellemezte a kialakult helyzetet Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője. – Az emlékezetes 2009-es avasi tűz után újra vizsgáljuk a témát. Olyan 70 százalékát sikerült már elvégezni a felmérésnek, folyamatosan küldjük az információkat az önkormányzat számára. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy 1997-hez képest semmit sem változott a helyzet. Akkor jó pár helyre kitették a megállni vagy várakozni tilos táblákat a városban, de ennek ellenére most is ott parkolnak az autók – utalt az állandó parkolási gondokra a tűzoltóság szóvivője.  Érdeklődésünkre elmondta, hogy első sorban a rendőrség és a közterület felügyelet feladata lenne, hogy ezt ellenőrizze, a tilosban parkolást szankcionálja. Van ahol a tűzoltóság felvonulási területe feliratot is kihelyeztek. Ilyen helyeken a tűzoltók is megbüntethetik a tilosban parkoló autósokat, ami hivatalosan szabálysértési eljárás indítását jelenti.  Mint kiderült azonban van ahol egyszerűen eltüntették a figyelmeztető táblákat, máshol festékkel a felismerhetetlenségig összefújták vandálok, vagy megrongálták.
Azonban nem csak a parkoló autókkal van gond.  Nem egy helyen elburjánzott a növényzet, fákká erősödtek a sarjadások a kijelölt felvonulási területen, de előfordult olyan is, hogy kisebb építmények, bodegák „nőttek ki” a földből rejtélyes módon. A most készülő felülvizsgálat ezeket is regisztrálja.

(minap.hu)

Címkék: video közbiztonság parkoló minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr892874682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása