Az Avasi Gimnázium 10/1 osztálya márciusban egy tanulmányi kirándulás keretében ellátogatott Nyíregyházára.

A Görög Katolikus Hittudományi Főiskolát keresték fel, hogy megtekintsék a Kontraszt kiállítást. A kiállítás mind a hat helyisége egy a fiatalokat is foglalkoztató témát dolgozott fel: házasság és hűség, a válás, a családon belüli erőszak, abortusz, öngyilkosság, a depresszió, drog és alkoholizmus. A különböző témákat plakátokkal és videókkal szemléltették. Minden témakörnél bibliai idézetek ellensúlyozták a látottakat.   Döbbenetes volt az abortuszt bemutató dokumentumfilm. Utóbbi azért volt annyira sokkoló, mert hiába vagyunk tisztában azzal, hogy mit jelent egy terhesség megszakítása, ott ülni és vágások nélkül végignézni a folyamatot, mindenki számára borzongató élmény volt.

A kiállítás rávilágított arra, hogy meg kell becsülnünk az életet, és ha jobban belegondolunk, rá kell döbbennünk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen körülmények között élhetünk, még ha sokan panaszkodnak is. Ezt bizonyítja a GDP lista, mely szerint kb. 150 ország lakói élnek emberhez teljesen méltatlan körülmények között, mélyen az általunk megszokott életszínvonal alatt. A kiállítás utolsó helyisége az úgynevezett csendes szoba volt, ahol mindenki megoszthatta a kiállítás élményeit, tapasztalatait a többiekkel. A csendes szobában volt aki sírt, és volt, aki csak döbbenten, csöndesen maga elé meredve, magába fordulva dolgozta fel a látottakat.

A diákoknak egy olyan életre szóló élményt adott ez az út, amit talán soha nem fognak elfelejteni.

(boon.hu)

Címkék: kiállítás rendezvény boon avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr712786350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása