Újabb földomlás az Avason

 2011.03.24. 23:18

A Nagy-Avas Felső soron leszakadt a partfal, az utat a balesetveszély megelőzése érdekében lezárták. A szakértői vizsgálatokat követően kezdődik a helyreállítás. A vis major-pályázatot már be is adta a polgármesteri hivatal. A munkálatok az első becslések szerint mintegy 25 millió forintba kerülnek.

avasi1.jpg

A kilátó felől, felülről közelítettük meg az újabb földcsuszamlás helyét, amely már messziről látható. Az út egyszer csak elfogy, vagyis háromnegyed szélességben egyszerűen leszakadt, csak a szélén, gyalogosan lehet elmenni. A balesetek megelőzése érdekében mintegy 100 méter hosszú szakaszt lezártak. A pincék a temető, vagy a Hideg sor felől közelíthetők meg. A lezárások közt pedig csakis saját felelősségére közlekedhetnek még a pincetulajdonosok is. – Tavaly tavasszal, a nagy esőzések után repedt meg először az út széle. A teherforgalom se tett neki jót. Március 15-én még kocsival jöttünk fel, utána süllyedt meg – magyarázta Zsoldos Gyula pincetulajdonos. Hosszú időre ez volt az utolsó autózás errefelé, mert másnapra 20 centit megsüllyedt a föld, majd leszakadt a part. – Most is süllyed minden nap. Van amikor bent vagyok a pincében és hallom, hogy gurulnak lefelé a kövek…Mikor itt voltak megnézni azt mondták, hogy őszre lesz megcsinálva. 

avasi2.jpg

– Ez a partfalszakadás már akkor sejthető volt, amikor a Bormúzeum előtti támfalcsúszást helyreállították és átadták, ugyanis  a szakemberek a többi szakaszt is megnézték. Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere már akkor jelezte, hogy ezt a részt is helyre kell majd állítani. Az elmúlt napokban ez be is igazolódott. Hiszen az olvadás után valóban megcsúszott a partfal a helyreállított szakasztól nem messze – magyarázta Dobos Tímea, Miskolc szóvivője.– A polgármesteri hivatal március 16-án beadta a vis maior-pályázatát. A terület körbekerítéséről is gondoskodott. Mielőtt azonban a munkálatokat elkezdhetnék, egy fővárosi szakbizottságnak és a szakhatóságoknak is ellenőrizniük kell a területet. A részletes vizsgálat a vis major-támogatás egyik feltétele. Amint ez megtörtént, azonnal kezdik a helyreállítást. Becslések szerint mintegy 25 millió forintba kerül a helyreállítás. Az önkormányzat nem várja meg a támogatást, hanem amint lehetséges azonnal megindul a munka, hogy lehetőleg már nyárra befejeződjön a helyreállítás.

(minap.hu)

Címkék: földcsuszamlás minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr592769596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása