Se parkolóépítés, se térfigyelő kamerarendszer

Földesi Norbert (MSZP) folytatta volna a parkolóépítési programot a Középszeren. Mint azt módosító javaslatában indokolta, az előző ciklusban parkolóépítési programot indított el a város, akkor a Középszer 52-96. szám közötti területen épültek új járműbeállók. Szerinte a lakókkal egyeztetve, illetve az állapotfelmérés után világossá vált az is, hogy a Középszer 2-32 közötti szakaszon is új parkolókra van szükség. Jelenleg ugyanis az autók a járdán állnak meg, akadályozva a közlekedést, s mint azt a másfél évvel ezelőtti tragédia mutatta, vész esetén a tűzoltóság munkáját is. Ebben az ügyben a képviselő Varga Gergővel közösen egy másik módosítót is benyújtott, az úgynevezett feltáró utak építésének elkezdésére. Ezek az utak azt a célt szolgálják, hogy tűz esetén minél könnyebben meg lehessen közelíteni a lángoló épületet. A beruházásokra 10-10 milliót csoportosítottak volna át a polgármesteri hivatal igazgatási funkciója soron szereplő bő 2,5 milliárd forintos összegből. Egyik javaslatot sem támogatta a többség.

„Az avasi városrészben a lépcsők járdák állapota nem megfelelő, és nem akadálymentesített. Kismamáknak, időseknek, mozgássérülteknek, gyengén látóknak komoly gondot okoz az eljutás egyik pontból a másikba. Egy ilyen – egybefüggő körgyűrű – nagy segítséget nyújtana a városrész említett lakóinak, valamint vonzóbbá tehetnénk a fiatal, kisgyermekes családok számára is az Avast" – áll abban annak a módosító javaslatnak az indoklásában, melyet szintén a két avasi szocialista képviselő, Varga Gergő és Földesi Norbert nyújtott be. Ők a munka elindításához 10 milliót kértek, de azt nem kapták meg. Nem kapták meg azt a 10 milliót sem, amit a Szentgyörgy utcai posta mellett található őstermelői piac felújítására, vizesblokk kialakítására, valamint ottani térfigyelő kamerák kihelyezésére kértek.

Szintén avasi téma a társasházak kilátástalan helyzete. A csaló fészekrakók ugyanis nem fizetnek közös költséget, közüzemi díjakat, s ezzel a társasházak költségvetését nullázzák le, viszik azokat adósságba. Varga Gergő és Földesi Norbert egy 30 millió forintos alap létrehozására tett javaslatot. Ez az alap ezeken a társasházakon, a rendesen fizető lakókon segíthetett volna. A forrást a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.-től vonták volna el. Ezt sem szavazta meg a közgyűlés.

(ÉszakOnline.hu)

Címkék: közgyűlés északonline

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr662756935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása