"Nyílt levélben kérdezte dr. Kriza Ákos polgármestert a fészekrakós megoldásról egy MSZP-s képviselő. Dr. Simon Gábor képviselő (MSZP) a lapunknak is eljuttatott nyílt levelet írt dr. Kriza Ákosnak, a miskolci „fészekrakó" üggyel kapcsolatban.

Az előzmény: a legutóbbi miskolci közgyűlési ülésen a szocialista képviselők úgynevezett „fészekrakós” lakossági fórumra invitálták dr. Kriza Ákos polgármestert és Nagy Kálmán képviselőt. A városvezető azzal hárította a meghívást, hogy a lakossági fórum összehívása okafogyott, hiszen ebben az ügyben már többször találkozott az ott élőkkel, pontosan ismeri a problémáikat. Azt is mondta: november 15-én tárgyal a belügyminiszterrel, reményei szerint ugyanis komoly forrásokat kaphat Miskolc arra, hogy hogy az Avason élő, a közbiztonságra veszélyes családokat állandó kontroll alatt tarthassák. A tárgyalásokon egy „komplex megoldást" kívánok kialakítani a belügyminiszterrel – mondta a polgármester. Szó esett új jogszabálycsomagról is. (Szerdán délután 5 órától, a Herman Ottó Általános Iskolában, lakossági fórum lesz a "fészekrakós" ügy kapcsán – kaptuk a hirt a napokban.)



 

Ez után dr Simon Gábor a parlament november 22-i plenáris ülésén kérdést intézett a belügyminiszterhez, érdeklődve, sikerült-e kialakítani ezt az úgynevezett komplex megoldást, s ez milyen lépésekből áll. A levélben igy fogalmaz a képviselő: dr. Pintér Sándor távollétében államtitkára, dr. Kontrát Károly ...a kérdésemmel kapcsolatban annyit mondott, hogy valóban volt ilyen találkozó, ám arról, hogy ennek milyen eredménye volt, egy szót sem szólt. Illetve annyit mégis, bízik benne: „ez a megbeszélés is hozzájárult ahhoz, hogy a problémák megoldása jó irányba halad.” ...Ezúton megkérdezem tehát öntől is, hátha előrébb jutunk az ügyben: sikerült-e kialakítani ezt az úgynevezett „komplex megoldást”, s ez egyáltalán milyen lépésekből áll?”

A polgármester és a belügyminiszter tárgyalása az múlt héten volt. Milyen eredménnyel zárult? – erről mi is megkérdeztük Orosz Gábort, a városháza szóvivőjét. Mint mondta: „A belügyminiszter kérésére hírzárlat van az ügyben.”"

(boon.hu)
 

Címkék: video fészekrakó belügyminiszter boon minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr582472393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása