Megújult az Avasi Arborétum

 2010.11.13. 14:31

Felújítások zajlottak az elmúlt hónapokban az Avasi Arborétumban. A munkák során részben megújult a kapu és a kerítés, kutat építettek, kövezték a sétányt, és a legkisebbek számára mérleghintát is telepítettek. A munkálatok összértéke háromszázezer forint, melyet a Holcim Hungária Zrt. Pályázatán nyert az arborétumot működtető alapítvány.

arboretum_holcim_02.jpg
Az épített környezet fejlesztésére, értékeinek megőrzésére kiírt pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően felújítások zajlottak az Avasi Arborétum örökzöld fenyőgyűjteményének otthont adó területen. A Holcim Hungária Zrt. háromszázezer forintos támogatásának köszönhetően megújult az Arborétum főkapuja a hozzá tartozó kerítésrésszel együtt, felújították a sétáló utat, az óvodás és kisiskolás látogató csoportok részére kerti játékokat helyeztek el, és egy új ívó kút, valamint egy megújult esőbeálló is várja ezentúl a látogatókat – mondta el Adorján Imre, az Avasi Arborétum Alapítvány képviselője. Ennek köszönhetően pedig megújulva várja az érdeklődőket a 600 növényfajnak otthont adó Avasi Arborétum, melyet húsz évvel ezelőtt Dr. Adorján Imre főorvos álmodott meg.

arboterum_holcim_01.jpg
A Holcim Hungária Zrt. számára kiemelten fontos, hogy részt vegyen a helyi közösségek társadalmi és kulturális életében, segítésében – mondta az arborétumban Árta Irén, a Holcim Hungária Zrt kommunikációs igazgatója. Ennek példája a Holcim díj, mellyel minden évben civil szervezeteket és önkormányzatokat támogat. 2009-ben a Miskolci Avasi Arborétum Alapítvány 300.000 Ft értékű támogatást kapott. Hozzátette: A Holcim díjra jelenleg is lehet pályázni, hiszen a társaság kiemelt fontosságú a társadalmi felelősségvállalás, ezt mutatják azok a pénzbeli támogatások és környezetvédelmi kezdeményezések, melyekkel a vállalat környezetünk és lakóhelyünk élhetőbbé tételéhez járul hozzá.

(minap.hu)

Címkék: video arborétum minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr482446299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása