A tavalyi miskolci tragikus paneltűz helyszínén tűzriasztó berendezést szereltek fel minden emeleten, tudta meg a Blikk. – Bárcsak egy évvel ezelőtt szerelték volna be – kesergett az épülettömbben lakó Illés Tünde (42).

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/1/57/30/cikk_2015730/paneltuz232.jpgMint azt megírtuk, 2009. augusztus 15-én a miskolci Avas lakótelepen pokoli toronnyá vált az egyik tíz emeletes panelház. Sz. Evelin (†39) és fia, Viktor (†13) füstmérgezésben még a lakásukban, Viktor  nővére, Gréta (†16) a kórházban belehalt a sérüléseibe. Anya és gyermekei nem tudtak kimenekülni az égő lakásukból.

A hármas tragédia külső nyomait mára teljesen eltüntették, a kiégett homlokzatot felújították, a lépcsőházat kifestették, a kiégett ablakokat kicserélték. Az emberek azonban nem tudnak örülni a napokban felszerelt tűzjelzőknek.

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/1/57/30/cikk_2015730/paneltuz232_2.jpgA  társasház úgy döntött, hogy az adományként  összegyűlt  pénzből tűzjelzőket  vásárolunk. Csak a berendezések árát kell kifizetni, mert az ingatlankezelő cég ingyen vállalta a beszerelését. Az épület  mind a két lépcsőházában, minden emeleten felszereltek egyet – magyarázta Tünde.

Előbb a kisebb károkat szenvedett Középszer utca 18.-ban végeztek, majd a tragédia helyszínén, a 20. szám alatt. Ki is próbálták a riasztókat. Olyan  hangerővel visít, hogy tévézés közben is meghallja mindenki. Közben a tragédia körülményeit vizsgáló Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói újra meghallgatták az összes tanút.

(blikk.hu - kommentelhető)

Kapcsolódó: Füstjelzőt kapott egy panelház

Címkék: blikk közbiztonság lakástűz

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr831917259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása