Sokan kíváncsian várják, mi lesz a sorsuk azoknak a családoknak, akik az utóbbi időben települtek be az Avasra, felforgatva az eddigi viszonylagos megszokott nyugalmat. Remélhetőleg eltűnnek ezek a nemkívánatos, alkalmazkodni képtelen egyedek.
Alább a Boon cikke:

"Miskolc - Nagy baj lesz az Avason, a Fészekrakó-program révén otthonhoz jutottak körében – ez már most látszik.
Legalább száz ilyen ügy van folyamatban.

"A tulajdonosok nem fizetik a közüzemi díjakat, a közös költséget. És ugrásszerűen nő majd a végrehajtások száma, mivel nem fizetik a törlesztőrészletet" – írtuk három hete. Nemcsak azok a "fészekrakósok" kerülhetnek bajba, akiknek már a beköltözéskor se volt miből fizetniük a törlesztést, a többi költséget, hanem sokan mások is.  Többek között ezt írtuk a megszólaltatott bírósági végrehajtóval folytatott beszélgetést rögzítő cikkben: "A végrehajtási ügyeknek körülbelül a fele – Miskolcon vagyunk – közüzemi tartozások miatt született, a másik fele főleg a következőkből áll: követeléskezelési, banki, magánszemélyek közötti, telefontársaságoknak járó tartozás miatti.

A behajtandó összeg folyamatosan emelkedik... Kilakoltatásnál (önkormányzati tulajdonú lakásnál) vagy az új vevő „birtokba helyezésénél”, ez az az eset, amilyenből a következőkben egyre több lesz a miskolci Avason... A végrehajtási ügyek és összegek száma nő. És még nem kezdett el nőni azok száma, amikor a bankok lépnek fel követeléseikkel. A végrehajtó szerint a bankok célja valamiképpen megoldást kínálni a bajba jutott adósoknak, mert ha nem így teszik, hiába futnának a pénzük után. A dobra kerülő ingatlanokra aligha lesz annyi vevő, amennyi fenntartaná az egynesúlyt...”

Hetvenen-százan

Nem tudtuk meg, hogy évente hányan veszítik el otthonukat Miskolcon kilakoltatás (és birtokba helyezés) miatt. Nincs ilyen nyilvántartás, nincs ilyen statisztika, de az a kép állt össze, miután több helyen érdeklődtünk, hogy tavaly mintegy 70-100 családnak kellett Miskolcon elhagynia az otthonát, és körülbelül ennyien lehettek azok, akiknek 2007-ben kellett kiköltözniük. Azt megerősítették kérdésünkre, hogy alighanem nőni fog a számuk. Most arra várunk választ az illetékesektől, hogy a miskolci közszolgáltató cégeknél hány családnak és mekkora adóssága halmozódott fel, hány olyan eset van, amikor a közszolgáltató bírósághoz fordult, a bíróság pedig a végrehajtóhoz. 

 

Címkék: szomszédok fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr101052094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása