Ismét közösségi festést szervezett a Dialóg Egyesület az Avason, július 1-jén, azaz az elmúlt vasárnap a Szilvás utca 13 szám alatti panelház lábazatát öltöztették új ruhába a ház lakói.

dialog_szilvas13_120702_01.jpg

Sélley Andrea, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület elnöke a minap.hu érdeklődésére elmondta, a „Fessünk Együtt!” akció egy olyan program része, amelyben újfajta innovatív  elemekkel próbál meg a Dialóg Egyesület válaszokat adni az Avason jelentkező problémákra. A programot a Nyílt Társadalom Intézet támogatja.
– Nem ez az első ilyen épület, melyet kifestettünk a lakókkal, néhány hónappal ezelőtt a közeli Szilvás utca 9. szám alatti háznál indult a program – hangsúlyozta Sélley Andrea. A Szilvás utca 13. lábazatának festését megelőzően az egyesület végigjárta a lakóközösséget, és az egyeztetéseket követően a lakók úgy döntöttek, hogy egy avasi látkép, az Avas kilátó, illetve a diósgyőri vár kerül a falra díszítő motívumként.
A tízemeletes ház lábazatának díszítése egyébként a városkép javításán túl a társadalmi szolidaritást, és felelősségvállalást erősíti a helyi lakosokban.

– Azt tapasztaljuk, hogy a módszereink aktivizálják az embereket, nő a társadalmi felelősségvállalás, jobban vigyáznak környezetükre, és jobban figyelnek egymásra az emberek, ezért az akciót mindenképpen folytatni fogjuk az Avas II. ütemében, ahol leginkább szükség van az ilyen jellegű változásokra – hangsúlyozta az elnök.

dialog_szilvas13_120702_05.jpg

Mint mondta, a következő közösségi festést szeptemberre tervezik a városrészben, arra pedig, melyik ház lábazata szépüljön meg, jelentkezni lehet majd.
– A Panellevél című hírlevelünkben közzétettünk egy felhívást, az erre jelentkezők közül választjuk majd ki azt a házat, ami megszépülhet ilyen közösségi akcióval – tette hozzá Sélley Andrea.

A Dialóg Egyesület célja egyébként az észak-magyarországi területek településeinek, kistérségeinek fejlesztése a társadalmi innováció erősítése érdekében, a közösségfejlesztés módszereivel. A helyi lakosság érdekérvényesítő képességének, a helyi nyilvánosságnak, a helyi társadalomnak az erősítése, az életminőség javítása az ott élők erőforrásainak bevonásával.

Az elmúlt tíz évben olyan hátrányos helyzetű településekkel dolgoztak az egyesület munkatársai, ahol még kevésbé szervezettek az emberek, hiányoznak a civil kezdeményezések, fejlesztő munka szükséges ahhoz, hogy elinduljanak közösségi folyamatok. Városi környezetben, az Avas lakótelepen három éve folyik a munka. Az Avasi Közösségfejlesztési programban a lakótelepen élő emberek aktív társadalmi részvételével igyekeznek változásokat indítani az élhetőbb Avasért.

(minap.hu)

Címkék: közösség minap dialóg egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr244629469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása