A tavaszi eseményen már az a mintegy 150 elsős gimnazista is részt vehet majd, akik szeptember 1-jén öt osztályban kezdték meg tanulmányaikat. Mint Arday Istvántól, az iskola igazgatójától megtudtuk: a hatosztályos képzésre négyszeres túljelentkezés volt idén, de a két tanítási nyelvű képzésekre és a biológia szakra szintén sokan jelentkeztek.

Az iskola 25 éve nagy népszerűségnek örvend az általános iskolából felvételizők körében, Magyarország legjobb gimnáziumai között tartják számon. A 2008-as tanévnyitón plusz művelődési funkciót is kapott az iskola: átadták a színházi előadásoknak, koncerteknek és egyéb kulturális, szórakoztató rendezvényeknek helyet adó színháztermet.evnyito-avasigimi-110831ml12.jpg

Alapvetően iskola maradt azonban az Avasi Gimnázium, megőriztük ezt a funkcióját. Emellett azért próbáltunk olyan programokat szervezni, amik kicsit többet nyújtanak, mint egy megszokott iskolai rendezvény. A diákok örömmel járnak az előadásokra, koncertekre, de örömmel mondhatom: voltak olyan rendezvényeink, amikre az ország más részeiben is felfigyeltek, és akár egy-egy koncert miatt is ellátogattak Miskolcra – mondta Arday István.

(minap.hu)

Kapcsolódó:
Szeptember 1. - reggeli forgalmi dugók

Címkék: közösség kultúra minap avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr333195948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása