Beszakadt az út az Avason

 2011.04.05. 12:51

Kijavíttatja a megrongálódott utat az önkormányzat, 25 millióba kerül a helyreállítása.

http://apps.mon.hu/tools/ThumbGen/Thumb.ashx?h=400&pos=top&url=http://www.boon.hu/kepek/2244961/2244998.jpgA nemrégiben leomlott avasi támfal újraépítésekor kikerülhetetlen volt, hogy az avasi úton szállítsák a munkálatokhoz szükséges anyagot a nagysúlyú teherautók. Pfeigler Péter, Miskolc alpolgármestere megígérte – a helyszínen járva – akkor az őt felkereső avasi pincetulajdonosoknak, hogy a munkálatok után helyrehozzák a megrongálódott utat. (Erről írtunk is akkor.) Dobos Tibor keresett meg bennünket a napokban a pincetulajdonosok közül, és elmondta, február végén levonultak ugyan a munkások, de azóta nem történt semmi, az alpolgármestert pedig nem tudja elérni. Azóta az út egy része le is szakadt, és még további három helyen  várható – láthatólag – ugyanez.

Beadták a pályázatot

– Rendbe fogják tenni az utat – mondta portálunknak Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője. – Erre a kivitelező tett ígéretet. A mostani, útbeszakadás azonban nem a teherautók miatt következett be, hanem a tavaszi-nyári esőzések miatt. Ez az újabb partfalszakadás már akkor sejthető volt, amikor a Bormúzeum előtti támfalcsúszást helyreállították és átadták, ugyanis  a szakemberek a többi szakaszt is megnézték. Pfliegler Péter már akkor jelezte, hogy ezt a részt is helyre kell majd állítani. (Egy újabb részen omlott be a támfal, nem messze a helyreállított szakasztól.) Dobos Tímea elmondta, a polgármesteri hivatal március 16-án beadta a vis maior-pályázatát.

Készül a terv

Mielőtt azonban a munkálatokat elkezdődhetnek egy fővárosi szakbizottságnak és a szakhatóságoknak is ellenőrizniük kellett a területet, ez csütörtökön meg is történt. A katasztrófavédelem és a Közút KKK részvételével készül el a részletes helyreállítási terv. (A részletes vizsgálat és terv ugyanis a vis major-támogatás egyik feltétele.) Amint ez megtörtént, azonnal kezdik a helyreállítást.

– Az önkormányzat valószínűleg nem várja meg a támogatás megérkezését, hanem amint lehetséges azonnal megindul a munka, hogy lehetőleg már nyárra befejeződjön a helyreállítás. A vismajor támogatás ugyanis csak nyár közepére ér ide. A munkálatok az első becslések szerint mintegy 25 millió forintba kerülnek – tudtuk meg a szóvivőtől.

(boon.hu) - további fényképek itt.

Címkék: boon pincesor

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr542801534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása