A Debreceni Ítélőtábla elutasította az összeférhetetlenség vélelmét, ezért a Miskolci Ítélőtábla tárgyalja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség által 278 személy ellen tett vádemelés alapján az úgynevezett avasi „fészekrakó” ügyet. 

feszekrako-kozepszer-110907ml_08.jpg

Mint minden bizonnyal sokan emlékeznek rá, a Fészekrakó program szociálpolitikai támogatásának a jogosulatlan megszerzésére társult érdekeltek szinte iparszerűen, pontosan kialakított séma szerint, futószalagon intézték az ügyeket. A legnagyobb ügy az avasi „fészekrakó” néven vált hírhedtté, amely keretében a vádirat szerint 132 ingatlannal összefüggésben 278 személyt vádoltak meg. A közreműködő banknak 750 millió forint, a magyar államnak pedig további 170 millió forint kárt okoztak. Az Avason élőknek okozott kellemetlenség pedig szinte felbecsülhetetlen, mivel a csalással megszerzett lakásokba általában vidéki, a közösségi szokásokat figyelmen kívül hagyó cigány nagycsaládokat telepítettek a szervezők. A közös költségek nem fizetése miatt konkrét anyagi kár érte a társasházakat, a szomszédokat pedig az ingatlanjaik értékcsökkenése – ez azonban nem tárgya a jelenlegi bírósági eljárásnak. 
 


Szabó József
bíró, a Miskolci Törvényszék szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a Debreceni Ítélőtábla elutasította a összeférhetetlenséget, tehát a büntetőpert Miskolcon folytatják le. A pert Péter Zoltán bíró tárgyalja majd, aki a leghatározottabb, legkeményebb bírók egyike, személye garancia arra, hogy a nagy számú vádlott ellenére nem válik parttalanná a tárgyalás. Mint megtudtuk, az országos érdeklődésre számot tartó büntető per május 22-én kezdődik a Miskolci Törvényszéken. Az is érdekesség, hogy a vádlottak és védőik, valamint a tudósítók nagy száma ellenére sem béreltek külső helyszínt a tárgyalás lebonyolítására – mint történt a taktaszadai szocpolcsalás tárgyalásának kezdetekor, amit az ITC-ben indítottak – hanem a törvényszék nagytermében bonyolítják le. 

(minap.hu)

 

 

Címkék: közösség video rendőrség közbiztonság fészekrakó

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr584469192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása