Az áldozat még nincs kihallgatható állapotban, de a rendőrség keresi a tetteseket.

Pénteken este kilenc óra után nem sokkal – feltehetőleg többen – olyan brutálisan megvertek egy miskolci férfit az avasi temetőn átvezető úton, hogy a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen folytat eljárást, mondta Egyedné Novodonszki Éva, a főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. Hogy pontosan milyen lépéseket tett és tesz a rendőrség, azt a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árulta el. Annyi biztos, a rendőrök már jártak a helyszínen, annak közelében, zajlik a tanú- és bizonyítékkutatás. A környéken lakók arról is beszámoltak, hogy azóta rendőrök járőröznek az Avas alján.

Nehezíti a nyomozók dolgát, hogy a sértett még mindig kómában van, nincs kihallgatható állapotban, így tőle sem tudhatják meg, hányan és miért támadták meg. Az 54 éves férfi a Latabár soron lakik, az őt ismerők szerint nyugodt, barátságos ember, aki autodidakta módon tanult meg gitározni; ebből él, klasszikus gitárdarabokat ad elő, főleg külföldön.

A férfit a megyei kórház központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán (KAITO) ápolják. Mint dr. Székely Ildikó főorvos elmondta, a férfi jobb oldalán két bordája törött, állkapocs- és orrcsonttörést, valamint koponyasérülést szenvedett. Ez utóbbi miatt még eszméletlen, az elvégzett képalkotó-diagnosztikai vizsgálatok tanúsága szerint kis mértékű agyvérzése van. Koponyaűrnyomás-csökkentő, fájdalomcsillapító és nyugtató gyógyszereket kap. Hogy szenvedett-e maradandó károsodást, ezt csak azután tudhatják meg orvosai, ha a nyugtatóit csökkentik, erre viszont – amennyiben indokolt – egy hamarosan elvégzendő újabb CT-vizsgálat után kerülhet sor.

(boon.hu)

Kapcsolódó:
Miskolc. Félholtra verték az autodidakta gitárost

Címkék: rendőrség templom közbiztonság temető boon északhírnök

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr1004342385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása