Történelmi hagyományokra épülő, új turisztikai termékkel gazdagodhat Miskolc idegenforgalmi kínálata, egy szlovák-magyar pályázati projekt keretében.

A közgyűlés csütörtökön tárgyal az úgynevezett „Történelmi borút” létrehozására irányuló pályázat benyújtásáról, és a szükséges önerő biztosításáról. A projekt keretében – a Kassa-Miskolc-Abaújszántó útvonalon – egy hetes rendezvényen mutatnák be a történelmi borvidék jelentős állomásait. Az állomáshelyeken lehetőség nyílna borünnepélyek, kulturális programok szervezésére, borkóstolásra és árusításra is. Miskolc mellett Abaújszántó, Mád, Tarcal és más érintett települések pincéi is csatlakozhatnak a projekthez, amely a nagyszabású rendezvénysorozat összefogását, koordinálását vállalja föl.

Elsődlegesen két avasi pincesort vonnának be a kezdeményezésbe, a református temető fölött. A tervek szerint minden pincetulajdonos vendégül látna egy-egy, a projektben résztvevő, hegyaljai pincészetet. Abaújszántó és Kassa mellett Miskolcon is borünnepélyt rendeznének, évente, szeptemberben, hagyományteremtő céllal. Az avasi pincetulajdonosok a felújított sorokon pincelátogatási lehetőséget, borkóstolást biztosítanának és árusítás is lenne. Köztéri kiállításon, Hegyalja pincészeteinek régi és új borcímkéit mutatnák be, felnagyítva, laminálva. Mindez borkóstolással és borárusítással egybekötve, a Miskolcot bemutató anyaggal együtt, vándorkiállításként is megjelenne, Kassa és Abaújszántó borünnepélyein. Ugyancsak szerepel a tervek között borkereskedelmi múzeum, és marketing központ kialakítása is, az Avasi templom közelében. Ebben az Avasi Református Egyház is közreműködne, a tervezett helyszínek között szóba került a Papszer u. 2. szám alatti ingatlan, illetőleg a harangtorony pincéje is.

(minap.hu)

Címkék: rendezvény pincesor minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr263304587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása