Lajkó Félix a temetőben forgat

 2011.09.27. 19:22
Piros brácsa, cilinder, diszkós kabát és az Avasi temető – mindez Lajkó Félix legújabb klipjében.

http://www.boon.hu/2011/09/filmforgatas.jpg

Így kezdte mesélni a hétfői klipforgatást Lajkó Félix hegedűművész. A napokban ugyanis Miskolcon és Lillafüreden forgatja legújabb, összesen három videóklipjét. A vajdasági Palicson élő zenész egy koncert során szeretett bele az Avasi templomba és annak környékébe, valamint a lillafüredi csónakázó tó látványába. Akkor döntötte el, hogy visszatér és az Avasi temető adja a díszletet zenéjéhez. Ez tavaly nem sikerült, de most eljött az ideje – mondta az Észak-Magyarországnak.

Hétfőn az Avasi temetőben és a templomban forgattak, kedden pedig Lillafüredre költözött ki a nemzetközi stáb. Mikor a klip témájáról kérdeztük, elmondta: elsősorban hangulatokat próbálnak elmesélni, de a zene mellett nagy szerepet kapnak a ruhák, amelyek az 1920-as évek hangulatát idézik meg.

Mikor Miskolcról kérdeztük, Lajkó Félix elmesélte, hogy nem szereti a nagy városokat, jobb vidéken. Főleg ilyenkor, mikor ennyire csodás az ősz – tette hozzá. Az Avasról kellemes emlékeket őriz: „Mikor még nem voltak levelek a fákon, vadregényes erdőben jártunk, fönt laktunk az avasi borpincesoron.” Az ablakuk a temetőre és a templomra nézett, sokat barangoltak a környéken, nyáron pedig a Bükkben játszottak. Lillafürednek varázsa van – fogalmazott. Mivel, ahol felnőtt inkább alföld volt, ezért – mint mesélte – rácsodálkozik a hatalmas bükki hegyekre.

Azt is megtudtuk gyakran jár Miskolcra, nem csak koncertezni. Néhány éve eltöltött Miskolcon pár napot a családjával is.

Ez a klip azért is fontos, mert eddig nemigen volt komolyabb klipje, Miskolc az első hely, ahova ezért utazott – tudtuk meg. Az itt forgatott filmet október végén láthatja az közönség – ígérte a művész.

(boon.hu) további fényképek itt.

Címkék: templom forgatás lajkó félix temető boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr273260872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása