A jelzőlámpa is elromolhat

 2011.09.20. 11:21

Az utóbbi időben több, fontos csomópontban is, mint például az Avason, a Szentgyörgy és az Ifjúság utcák kereszteződésében azt tapasztalták az arra közlekedők, hogy nem működnek a jelzőlámpák. Máshol pedig úgy tűnt éjjelre kikapcsolják. Utánajártunk, mi is van a lámpákkal.

avas_lampa_110919_ja_2.jpg

A miskolci önkormányzat kezelésébe tartozó utakon 49 csomópontban található közúti forgalomirányító jelzőlámpa, melyek 06.00- 20.00 óra között üzemelnek. Vannak olyan csomópontok – a fokozottan balesetveszélyes kereszteződéseknél –, ahol a forgalom indokolja, hogy éjjel- nappal üzemeljenek a jelzőlámpák – fogott a tájékoztatásba Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője.


avas_lampa_110919_ja_5.jpg
A Szentgyörgy úton műszaki hiba miatt pár napja nem működik a rendszer, ugyanis egy vezérlő kártyapanel meghibásodott. A városüzemeltetési osztály ezzel foglalkozó kollégája jelezte a problémát a szerviznek, többször próbálták javítani, azonban csak bizonyos időszakokra működött a berendezés. Olyan mértékű a meghibásodás, hogy gyári alkatrész garanciális cseréjére van szükség a folyamatos működéshez. A szerviz erre a hétre ígérte a hiba elhárítását.

A Repülőtéri út- Várközi Lajos utcák kereszteződésében közúti baleset miatt kidőlt egy lámpaoszlop, meghibásodott a jelzőlámpa, a javítás ill. a szükséges alkatrészek beszerzése folyamatban van – zárta a tájékoztatását Dobos Tímea.

Aki pedig bizonytalan az elsőbbség adásban jobb, ha előveszi a közlekedési szabályok gyűjteményét, s akkor lámpa nélkül is gond nélkül elboldogul a kereszteződésekben is…

(minap.hu)


Nagyobb térképre váltás

Címkék: karbantartás közbiztonság jelzőlámpa minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr263240514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása