A B.-A.-Z. Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a 27 éves miskolci férfi ellen, aki tavalyelőtt szeptember 2-án Miskolcon, az avasi lakótelepen megölte nőismerősét, majd a holttestet az áldozat kocsijának anyósülésére rakta – tájékoztatta lapunkat dr. Martossy György, főügyészségi osztályvezető ügyész, a főügyészség szóvivője.

„A vádlott férfi és a sértett nő gyerekkoruk óta ismerték egymást. A nő nagyon segítőkész személyiség volt, tőle telhetően segítette a vádlottat a mindennapi megélhetésben és a beilleszkedésben, ugyanis a férfi 2007-ben szabadult 6 éves fegyházbüntetéséből, melyet fegyveres rablás miatt szabtak ki vele szemben. Rendszeresen tartották a kapcsolatot telefonon, de személyese találkozóik is gyakoriak voltak. Ilyenkor a sértett nő kisebb-nagyobb pénzösszegeket is átadott a vádlottnak”, folytatta dr. Martossy György.

Késsel várta

2009. szeptember 2-án a nő a fővárosba utazott, ahonnan délután tért haza Miskolcra. Az esti órákban találkozott a vádlottal, de a férfi nem virággal, hanem késsel várta, amit 11 alkalommal döfött a nő a felsőtestébe. A szúrások a testüregbe hatoltak, sértették a tüdőt, rekeszizmot, májat és az ágyéki csigolyákat is, valamint átvágták a főverőér hasi szakaszát. A támadást a nő nem élhette túl. A férfi ezután berakta áldozatát az autójába és az avasi lakótelepre vitte, ahol a Szilvás utcán parkolta le, majd a kocsit lezárta.

„A nőt édesanyja kezdet el keresni, majd másnap a rendőrség is bekapcsolódott a keresésbe. Ennek során jutottak el a vádlotthoz, aki a cselekményről semmit nem mondott, de közölte, hogy telefonja a sértettnél maradt. Ezután a vádlott telefonját csörgetve állapították meg a rendőrök, hogy hol lehet a készülék. Így találták meg az autót, és benne a sértett holttestét két nappal a cselekmény után”, tudtuk meg a szóvivőtől.

Tagad, de a bizonyítékok…

A vádlott tagadja a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök a közel két évig tartó nyomozás során rengeteg tanút hallgattak ki, számos szakértőt vontak be az eljárásba és értékelték a mobiltelefonok hívási adatait is. Ennek során gyakorlatilag az amerikai krimikből ismert módon tudták felderíteni a történéseket. Megállapították, hogy a sértett a halála előtt Miskolcon az avasi lakótelepen tartózkodott, mert mobilja az ottani átjátszó toronyra csatlakozott fel. Feltehetően 22 óra körül még élt, mert az utolsó hívást ekkor kezdeményezték telefonjáról. Az orvosszakértő megállapította, hogy a halál az utolsó hívás után, a megtalálás előtt két nappal következett be. A sérüléseket először álló helyzetben, majd hanyatt fekve szenvedte el a nő. Nagyon sok védekezés jellegű, metszett, zúzott sérülés volt a testén. Nem a kocsiban ült megölésekor. A helyszíni szemle is megállapította, hogy úgynevezett berendezett helyszín volt a gépkocsiban.

A férfit megvizsgálták és testén számos marási, karmolási nyomot találtak, melyeket a szakértő néhány naposnak véleményezett. Az áldozattól rögzített körömnyiradék mintából kimutatták a vádlott DNS-ét. Az orvosszakértő megállapította, hogy a sérüléseket legalább 10 centiméter hosszú eszközzel kitartóan, gátlástalanul, emberi mivoltából kivetkőzve, rendkívüli embertelenséggel okozta az elkövető. A gyilkos eszközt nem sikerült megtalálni.

A főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A megyei bíróság az új eljárási szabályok alapján az ügyet kiemelt ügyként fogja tárgyalni. A vádlott előzetes letartóztatásban van., tette hozzá dr. Martossy György.

(boon.hu)

Címkék: rendőrség gyilkosság közbiztonság boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr63236655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása