"Európa" Liget: ELADVA!

 2011.09.12. 20:50

Több mint 4 hektáros területből 4448 négyzetméternyit vont ki a törzsvagyonból a miskolci önkormányzat, az új rendeletet csütörtökön fogadta el a miskolci közgyűlés. http://www.boon.hu/2011/09/liget-01-aj-450x300.jpg

Az avasi Európa Liget egy bizonyos részéről van szó, amelyet a református egyház szeretne megvásárolni, és ott templomot, valamint közösségi házat szeretnének építtetni. A liget azon részéről van szó, amely közvetlenül a Szemere Bertalan szakközépiskola kollégiuma mellett található, jelenleg üres zöldterület van itt, tudtuk meg Dandé Andrástól a református egyház lelkipásztorától.

A közgyűlési ülésen az ellenzékben lévő szocialisták kifogásolták, hogy velük nem egyeztettek az eladás ügyében, de Dandé András szerint a területet nem a gyülekezet kérte, hanem az előző városvezetés ajánlotta fel, azaz a szocialisták idején született a javaslat.

Hamarosan elkészül az értékbecslés, azután történhet meg a terület megvásárlása (hogy mennyibe kerül majd, még nem tudni, 2009-ben csak a vételi szándék megerősítését kérte az önkormányzat az egyháztól) a lelkipásztor szerint tíz éves folyamat végére kerülhet majd pont ezzel a lépéssel. Dandé Andrástól a napokban megtudhatjuk a már elkészült tanulmánytervek alapján, hogy hogyan fog kinézni az épület, mekkora lesz, amely a területre épül.

(boon.hu) további csodálatos képek az "Európa" Ligetről itt.

Kapcsolódó:
A hét kérdése: Eladja Miskolc a fantáziadús elnevezésű "Európa" Ligetet?
Egyeztetésekre van még szükség az Avason
 

 

Címkék: boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr233221703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása