Amint befejeződött az iskolaév, munkához láttak a kivitelezők az Avastetői – Pattantyús Általános Iskolában, hogy a szeptember 1-jei tanévkezdésre elkészüljenek az intézmény teljeskörű akadálymentesítésével. Egyelőre a bontásnál, földmunkáknál járnak, de rövidesen elkezdik az építést is.

pattantyus_felujitas_3.jpg

Június 15-én elkezdődött az iskola teljeskörű akadálymentesítése, amely keretében átépítik a vizesblokkokat, hogy kerekesszékesek is igénybe tudják venni, rámpa épül a bejárathoz, korlátokat készítenek. Mivel kétszintes az iskola, ezért lift is épül, egyből kettő is, mivel egy a főépülethez, egy pedig a tornatermi szárnyhoz, mivel az is emeletes. Szerencsére nem bent alakítják ki a liftaknát, tehát nem lesznek nagy bontások, hanem külső liftaknát építenek mind a két helyen – fogott a beruházás részleteinek ismertetésébe Tóthné Csorba Mária, az iskola igazgatója.

pattantyus_felujitas_2.jpg

A teljes akadálymentesítés keretében nemcsak a mozgáskorlátozottak számára teszik lehetővé az önálló mozgást, hanem a látássérültek és hallássérültek igényeit is figyelembe veszik, utóbbiak segítésére például jelzőrendszert helyeznek el, illetve a tantermekben speciális erősítőt, amely révén, hallókészülékkel, nyomon tudják majd követni az óra menetét.

pattantyus_felujitas.jpg

Mint megtudtuk, közbeszerzés keretében az Adeptus Zrt. nyerte el az iskolai beruházást. Az átadási határidő szeptember 1-je.
– Bízom benne, hogy időben elkészülnek, és a tanév első napján el tudjuk kezdeni a tanítást, ha csak az időjárás nem szól közbe… – tette hozzá óvatosan az igazgató.

(minap.hu)

Címkék: video akadálymentesítés minap pattantyús általános iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr833043908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása