Több olvasónk is jelezte, hogy a jó idő beálltával bezöldült Miskolc. Talán jobban is a kelleténél. Például a Patak utcán, az Avason, a Szinva parton derékig ér a gaz. Azt szerették volna kideríteni, a városgazda mikor teszi rendbe ezeket a belvárosi részeket.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. április 18-án kezdte meg Miskolcon az úgynevezett I. kategóriás területeken a fűnyírást, mintegy 3 millió négyzetméteren – válaszolta portálunknak Perecsenyi Attila ügyvezető igazgató. Hozzátette: ezeken a területeken egy évben négyszer van lehetőségük a fűnyírásra. A csapadékos-napos időjárás azonban kedvez a fű növekedésének, így azokon a területeken, ahol elkezdték a nyírást, szinte újra lehetne kezdeni a munkálatot – tudtuk meg. Elmondta azt is: a külterjes területeken egy évben háromszor nyírják a füvet. Erre az évre parkgondozásra az előirányzat 243 millió forint, melyből mintegy 184-185 millió forint jut fűnyírásra.

Tavaly 5-6-szor kaszáltuk az I. kategóriás, négyszer a külterjes területeket – mondta el.

Korábban – a költségvetés kapcsán – már beszámolt portálunk arról, hogy a klasszikus városüzemeltetési feladatokra 295,8 millióval jut kevesebb az idén, mint 2010-ben. Akkor Farkasné Hadházi Ildikó, az önkormányzat gazdálkodási osztályának főosztályvezetője elmondta: „Ez az önként vállalt feladatok esetében jelent csökkentést. A városüzemeltetési feladatok közül azokon a területeken csökkentettünk, amelyek a működést nem veszélyeztetik. Sajnos 2011-ben parkfenntartásra nem tudunk annyit tervezni, mint tavaly, de a városüzemeltetés kötelező feladatai közül vannak nagyobb prioritást élvezők.”

(boon.hu)

Címkék: fűnyírás boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr392932739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása