Avasisták Strasbourban

 2011.05.25. 21:37

Strasbourg_2011_05_20_k

Az Avasi Gimnázium sikeres pályázatának köszönhetően május 19-én Magyarországot 24 diákunk képviselte Strasbourgban az Európai Parlament ifjúsági programján.
A délelőtt folyamán előadásokat hallhattak az EP működéséről, majd egy interaktív játék következett. A vegyes nemzetiségű győztes csapat tagja volt Gulácsy János angol két tanítási nyelvű csoportban tanuló diákunk.
Délután kezdődött a csoportonkénti vita, majd a plenáris ülésen folytatódott, és a csoportok előterjesztéseiről szavazhattak is a diákok. Ebben az évben – hasonlóan a tavalyi gyakorlathoz - 6 témában mérettek meg a diákok angol nyelven (önkéntesség, demokrácia, környezetvédelem, információs társadalom, Európa értékei és jövője). Az avasis csapat itt is szépen szerepelt, okosan és imponáló nyelvtudással gazdagították a nap programját.

Néhány diák véleménye a programról:
Jó ötletnek tartom a rendezvényt, mert így betekintést nyerhettünk az Európai Parlament működésébe.
Tetszett, hogy szavazhattunk, és hogy kíváncsiak voltak mindenki véleményére.
Jó volt, hogy beleláthattunk az egyes nemzetek gondolataiba, értékrendjébe.
Fantasztikus lehetőség volt, hogy gyakorolhassuk az angol nyelvet.
A külföldiek nagyon érdeklődőek voltak Magyarország iránt.
Egy életre szóló élmény!

A szervezők: Pilz Mónika, Schramkó Ágnes

(avasi.hu)

Címkék: avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr202932782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása