Késik az avasi Egészségház

 2011.05.20. 10:04

A lendületes építkezés a Szentgyörgy utcai egészségháznál megtorpant, hiszen olvasóink jelzése alapján napok óta nem történik semmi a területen. Utánajártunk, mi lehet az oka annak, hogy állnak a munkálatok. 

Az egészségház építkezése a lehető legjobb ütemben haladt eddig, hiszen legutóbbi ottjártunkkor már álltak a falak, így a kivitelező bátran állította: tartani tudja az előre megszabott határidőt, miszerint június 30-ig átadják az egészségházat. Olvasóink a napokban mégis azt jelezték, hogy az építkezésen nem folyik érdemi munka, annak ellenére sem, hogy még koránt sincs befejezve az épület.

– Az építkezés csupán egy kis időre állt le, és a napokban tovább folytatódik a Szentgyörgy utcai egészségháznál. Az ok: a kivitelezés megkezdésekor előre nem látható problémák merültek fel, (ilyen volt pl. egy olyan vezeték, ami nem szerepelt egyetlen térképen sem) – tudtuk meg Dobos Tímeától, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szóvivőjétől. Hozzátette, a projekt EU finanszírozásból valósul meg, ami számos adminisztrációs kötelezettséget ró az önkormányzatra: támogatási -, fedezetkezelői -, vállalkozási szerződés módosítása, jóváhagyása, fedezet megteremtése, valamint az építési engedély módosítása. Ez utóbbi igényli sajnos a legtöbb időt. A módosított építési engedélyt előreláthatóan még a héten megkapja az önkormányzat, és így az építkezés is folytatódhat tovább az előre megtervezett ütemben. A kivitelező továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészségház időben elkészüljön, de a fent említett okok miatt az átadás ideje kicsit csúszhat. A munkálatok egyébként május 10-től álltak meg, de a héten már tovább folytatódnak.avas-egeszseg-11-03-29-ml1.jpg

(minap.hu)

Címkék: video egészség építkezés minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr622918740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása