Az Avasi Gimnázium kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, számtalan diákcsere és több uniós programban való részvétel ad lehetőséget a diákoknak, hogy megismerjenek más kultúrákat és ismereteket szerezzenek az EU működéséről.

http://kepek.boon.hu/miskolc-avasis-diakok-avasi-gimnazium-schramko-agnes-your-europe-your-say-egszb/news-20110509-06040909-1061357189.jpgTavaly májusban 25 diák vett részt az Európai Parlament strasbourgi szimulációs programján az „Euroscola” program keretében. Az idén is 24 tanuló vehet részt a programban május végén sikeres pályázatuk alapján.

Most, május elején az iskola 3 diákja (Borka Máté 11/3, Miliczki Petra10/2, Tóth Ákos11/5) és egy tanára, Schramkó Ágnes vett részt az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság meghívására a „Your Europe, Your Say” (A te Európád, a te szavad) angol munkanyelvű programon.

Az eseményt 4 havi előkészítő munka előzte meg, hiszen a diákoknak az EGSZB „Youth on the Move” (Mozgásban az ifjúság) javaslattervezetét kellett megvitatni, majd - a többi EU ország módosító javaslatait is megismerve - véleményt alkotni azokról. Brüsszelben a dokumentumot megvitatták és szavaztak róla, éppen úgy, mint ahogyan azt az EGSZB tagjai teszik munkájuk során.

A diákok természetesen előadásokat hallhattak az EGSZB terveiről, céljairól, jelentőségéről és beszélgethettek politikusokkal is.

Ellátogathattak az Európai Parlamentbe is, ahol arról szólt a vita, hogy hogyan lehet az önkéntesség elvét még közelebb hozni az emberekhez, mivel 2011 az önkéntesség éve.

Az avasis diákok meghallották Európa szavát, miként az ő szavukat is hallhatta Európa.

(avasi.hu)

 

Címkék: avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr272891785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása