Tavaszi szemétszedés az Avason

 2011.04.22. 09:02

A város polgármestere és két alpolgármestere, a hivatal és a holding tagvállalatainak munkatársai szedték össze a lomot, a fém- és kommunális hulladékot, a flakonokat a Felsőruzsin körút és a hidraulikai állomás alatti területen. A Föld napja alkalmából szervezett csütörtöki takarításon egy forrást is találtak.

A Takarítsuk ki Miskolcot elnevezésű akció április 17-től június 4-ig tart. Ennek kapcsán és a Föld Napja alkalmából a Miskolc Holding több tagvállalata és a polgármesteri hivatal munkatársai takarították ki a Felsőruzsin mögötti erdőt csütörtökön.

tavasziszel_110421_ja_11.jpg

A kezdéskor, délelőtt 9 órakor különböző tanácsokkal látták el a kiérkezőket, Kriza Ákos polgármester röviden köszöntötte a megjelent önkénteseket, hiszen nagy munka várt rájuk.– Az akcióval szeretnénk azt elérni, hogy a város minden területe rendezett legyen – mondta a munka megkezdése előtt Pfliegler Péter alpolgármester. Kiemelte, hogy minden munkát meg kell becsülni, hiszen a tisztaság fáradságos munka eredménye. – Mind, akik ma ide kijöttünk, szeretnénk, ha tisztaság lenne és meg is maradna a jövőben. Szeretnénk, ha ez az akció nem csak egy egyszeri alkalom lenne – hangsúlyozta az alpolgármester.



A takarítás eredetileg délig tartott volna, ám a lelkes önkéntesek a 9 órai kezdést követő két órában megtisztították a területet. Az AVE munkatársai több hulladékra számították, ám így is szép mennyiség, körülbelül 20-30 köbméter gyűlt össze majdnem 300 szemeteszsákban.– Ha tiszta a környezet, jobb minőségben lehet élni – mondta az AVE Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár Attila. Az igazgató fontosnak tartja, hogy az akció közösségszervező erővel is bír. – Több helyszínen zajlik takarítás a Föld napja alkalmából. Az, hogy a polgármesteri hivatal és a holding tagvállalatai éppen itt takarítanak, üzenet értékű, hiszen ez a legszennyezettebb terület – hangsúlyozta Molnár.

A helyszín szennyezettségének szintjét mutatta az is, hogy, mint az AVE munkatársaitól megtudtuk, előző nap már elszállíttatták az állati tetemeket, ám így is előfordult egy-egy tetem. Emellett egy hajléktalan lakot is eltakarítottak, amely teljes felszereltséggel rendelkezett. A rengeteg munka ellenére mindenki lelkesen tett a környezetéért. A Mitiszk Nonprofit Kft. munkatársai is nagy lelkesedéssel vetették magukat a munkába. Elmondták, nagy öröm számukra, hogy részt vehetnek az akcióban, hiszen így ők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy szebb legyen Miskolc. Arról, hogy vajon meg lehet-e őrizni a tisztaságot, egészen optimistán vélekednek. Véleményük szerint összefogás kérdése, hogy mennyire óvjuk a környezetünket. A szemét egyre fogyott, a szemeteszsákok egyre teltek és láthatóvá vált a természet a maga szépségében. Takarítás közben ugyanis egy forrásra bukkantak, amit szakszerűen meg is tisztítottak.
A hulladék gyűjtése szelektív módon történt és minden jelenlévő reméli, hogy az akciót követően is tiszta marad Miskolc.

(minap.hu) további fényképek itt és itt.

Kapcsolódó:
Tavaszi szél fújta el a szemetet az Avason

Tavaszi szél söpört végig az Avason

Címkék: közösség video képviselő szemét lomtalanítás kornyezetvedelem szelektiv gyujtes

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr542846749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása