Beindult a lomizás

 2011.04.12. 22:33

A lomtalanítás során megszabadulhatunk a régi, kopott, vagy csak megunt bútoroktól, lakberendezési tárgyaktól, amit meghirdetett időben ingyen elszállít a köztisztasági közszolgáltató. Vannak azonban, akiknek kincs a lom. Őket nevezik lomisoknak.

lomi.jpg

A lomizás hazai fővárosa éppen a vörösiszap által elöntött Devecser. Az itteni lomisok furgonjaikkal, utánfutókkal terhelt kombijaikkal fél Ausztriát végigportyázzák, sőt néhányan még Bajorországba is eljutnak. Keletre az alacsonyabb életszínvonal miatt nem nagyon jönnek, de nem kell félni, megvannak a saját lomisaink – elég hozzá kinézni az ablakon. A hétfőn induló városi lomtalanítási akció előtt már vasárnap megjelentek az első használt holmik a konténerek mellett, s velük együtt a lomisok. Egy-egy jobb darabot akár órákon át őriztek, míg sikerült elszállítani, nehogy másik banda szerezze meg. Pontosabban família, mert a lomizás nagycsaládi alapon működik. A becsületes lomisokkal nincs is gond, még a kisebb zsörtölődéseikkel sem. De mások a zsákmányon néha össze is kapnak, sőt előfordul, hogy még a lakókat is zaklatják. Na ilyenkor jön jól a hatóság jelenléte. Vasárnap még rendőrt is láttunk a Középszeren!

lomi_1.jpg

– A rendőrség a napi szolgálat terhére figyelemmel kíséri Miskolc minden részén a közterületen zajló lomtalanítást. Amennyiben bejelentés alapján, vagy maga a járőr olyat észlel, ami intézkedést igényel, például szemetelést, rendzavarást vagy garázdálkodást, akkor azt meg is teszi – közölte érdeklődésünkre Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa. Tehát, amennyiben ilyet észlelnek, akkor nyugodtan riasszák a rendőröket, nem éri őket meglepetésként a bejelentés!

Amit tudni kell a lomtalanításról

Idén tavasszal újra lomtalanítást tart az AVE Miskolc Kft., melynek keretében térítésmentesen elszállítja a háztartásokban felgyülemlett és feleslegessé vált lomokat. Fontos, hogy csak a háztartásban képződő lomokat helyezzék az ürítési napon a hulladékgyűjtő edények mellé, ugyanis a lomtalanítás nem tartalmazza a veszélyes hulladékok, építési törmelék, kommunális hulladékok, gumiabroncsok vagy zöldhulladékok elszállítását. Ezek díjmentesen a hulladékudvarokban adhatók le.
A lomtalanítás április 11-ével vette  kezdetét és június 7-ig tart. Ez alatt Miskolc összes utcáját érintve, a szemétszállítási napoknak megfelelően, munkanapokon reggel 6 órától, ütemterv szerint szállítanak. A lomokat az elszállítást megelőző napon, illetve a szállítás napján reggel 6 óráig kell kihelyezni a hulladékgyűjtők mellé. A pontos ütemterv a cég honlapján (avemiskolc.hu) is megtalálható.lomi_2.jpg


(minap.hu)

Címkék: szemét lomtalanítás minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr572821660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása