Nézőpont: Antik avasi lakások

 2011.03.01. 15:03
Most érdemes lakást venni Miskolcon - gondolhatnánk. Az árak mélyponton, szinte féláron juthatunk hozzá ingatlanokhoz. Szántó Rita jegyzete.
 

Nem vagyok gyakorlott ingatlanspekuláns , de ha jól tudom, ilyenkor vásárolják fel a lakásokat, majd amikor megmozdulnak az árak felfelé, akkor érdemes eladni. Ezzel az egyszerű trükkel sokat lehet keresni.

De senki ne gondolja, hogy ez Miskolcon gyors meggazdagodáshoz vezethet. A megyeszékhelyen ez inkább hosszú távú befektetés lehet. Csaknem olyan hosszú távú , mintha, mondjuk valaki megvett volna fillérekért egy korsót az egyik ókori, görög agorán, majd az ük, ük, ük, ük unokája antik kancsóként eladva most jól élne belőle.

Egy kis túlzással, körülbelül ekkora ingatlanpiaci fellendülésre számíthatunk a közeljövőben. Az avasi, eladó lakásokból ugyanis menekülnek a lakók. Ha tudják, azért adják áron alul ingatlanjukat, hogy a körülményektől, a lakóközösség által felhalmozott adósságoktól megszabaduljanak. Hogy ne érjék meg a társasházak csődjét, ne kelljen villany, gáz, víz nélkül élniük.

Akik meg nem tudják eladni, kivárnak. Azok reménykednek abban, hogy érkezik valamilyen segítség. Addig is törlesztik a hitelüket, becsületesen kifizetik a közös költséget. Elviselik az elviselhetetlen szomszédokat. És reménykednek abban, hogy 2100-ra jó befektetés lesz majd egy avasi antik lakás.

(boon.hu)

Címkék: szomszédok fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr142701431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása