Baj van az Avason – sajnos nem tudunk mást tenni, csak ismételni önmagunkat.

Ezt elmondtuk egy hónapja is, és azóta – úgy tűnik – csak rosszabb lett a helyzet. Elkezdődött az a folyamat, amelyre már a novemberi lakossági fórumunkon (ahova sem dr. Kriza Ákos polgármester, sem dr. Nagy Kálmán, a terület országgyűlési képviselője nem fogadta el a meghívásunkat) is próbáltuk felhívni a figyelmet. Egészen pontosan az a folyamat, hogy a fészekrakós nemfizetők példáját kezdik követni azok is, akik korábban rendesen fizették a közös költséget. Így az avasi társasházak több milliós adósságot halmoztak fel, és attól rettegnek, hogy valamelyik szolgáltató csődeljárást indít ellenük.
Arra számítanak, hogy az önkormányzat valamilyen módon segít nekik. De úgy tűnik, hogy dr. Kriza Ákos nemcsak a szocialista képviselők segítő kezét löki el, hanem a miskolciakkal sem hajlandó szóba állni. Az Észak-Magyarország mai cikkéből ugyanis kiderül, a társasházban élők a polgármesterhez is fordultak, de eredménytelenül. Választ sem kaptak.
Mi – éppúgy, mint az Avason élők – nem adjuk fel. Továbbra is arra kérjük a polgármestert, hogy az avasiak, a közös költségeket rendesen fizetők, az együttélési normákat betartó lakók érdekében fogadja el a szocialista képviselők segítségét. Fogadjon minket, ismerje meg javaslatainkat, annak érdekében, hogy ezek a lakóközösségek elkerülhessék a csődöt. Mi segíteni szeretnénk, hiszen nap mint nap találkozunk azokkal a jelenségekkel, amelyek az Avason élőket zavarják. Ne hagyjuk, hogy általánossá váljon a nemfizetés.
Mi – már novemberben – kidolgoztuk a javaslatunkat, nyilatkozat formájában. Ezt több száz avasi aláírta, jelezve ezzel, hogy jó irányba haladunk, hogy javaslatainkban látnak reményt arra, hogy problémáik véglegesen megoldódjanak. Ezt a nyilatkozatot a polgármesternek is megküldtük. Választ nem kaptunk, de még bízunk abban, hogy a jelenlegi városvezetés nem sepri le a javaslatunkat az asztalról és az avasiak problémáját is igyekszik majd megoldani, hiszen itt nem szocialista ügyről, hanem miskolci ügyről van szó.

Földesi Norbert Varga Gergő

(északhírnök.hu)

Címkék: képviselő fészekrakó északhírnök

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr372690031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása