Kisavas, Nagyavas. Talán még nem lejárt lemez, ha kijelentjük: Miskolc talán egyik legértékesebb pihenő-, és turisztikai része lehetne. Persze a helyzet korántsem ilyen egyszerű.
http://www.boon.hu/kepek/2011455/2011505.jpg
Tisztelet a kivételnek, de tény; sajnos pusztulnak az avasi borházak. Némelyik szerencsésebbe lakók költöztek, akik szeretnének tenni a környezetért, ám nekik az illegális szemétlerakókkal, vagy éppen a fémgyűjtőkkel, netalán a betörőkkel gyűlik meg a bajuk. Pedig az Avasi Kilátó alatti terület egy szerencsésebb és gazdagabb városnak az egyik színfoltja lenne.

Lehetne, ám nehéz lépni, ha arra gondolunk, hogy a borsodi megyeszékhely belvárosa sem mindig pezseg... Hogy mi a megoldás? Szerintünk jelen pillanatban a tenni akaró miskolci lokálpatrióták kezében lehet "fegyver". Amennyire lehet meg kellene óvni a Kisavast és a Nagyavast a további pusztulástól, mert érték. Olyan értéke a városnak, amely egyértelmű, hogy továbbgondolásra kell, hogy sarkalja a döntéshozókat.
http://www.boon.hu/kepek/2011455/2011509.jpg
Mondhatnánk, hogy induljon "fogadj örökbe egy borházat", vagy "legyen a te sorod" mozgalom. Esetleg meghirdethetnének a helyiek egy tavaszi nagytakarítást. Azonban elsősorban koncepció, majd azonnali tettek kellen(éne)ek legelőször  - például az infrastruktúrával kapcsolatban. Még egyszer hangsúlyozzuk: tudjuk, hogy szövevényes és szerteágazó a téma, de jó lenne lépni, mert Miskolcnak az Avas ezen része ebben a pillanatban kincs, ami nincs... Vagy lassan kincs, ami volt. Egy karnyújtásnyira.

(boon.hu) további képek itt.

Címkék: közösség szemét közbiztonság kornyezetvedelem boon pincesor

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr302666615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása