tamfal_avas_2011jan_02.jpg

Még decemberben kezdődött, ám a kedvezőtlen időjárás miatt csak a napokban folytatódik az avasi, a Latabár-soron megcsúszott támfal helyreállítása. A munkák finanszírozásának érdekében mintegy 25 millió forintra pályázott a miskolci önkormányzat, a támfalépítés az időjárástól függően január közepére, végére készülhet el. 

A rézsű még december elején csúszott meg. A folyamatos esőzések miatt úgy felázott a talaj, hogy még az időközben megépült támfal sem tudta megfogni a leomló hegyoldalt. Ötven méteres szakaszon, két métert mozdult el lefelé több száz köbméternyi föld. A leomlott iszapot hordják most el, majd a rézsű kialakítása után helyreállítják a csapadékelvezető rendszert, végül pedig zúzott kövekkel töltik fel a partoldalt. 

A kivitelezés összesen 25 millió forintba kerül. Ennek 70%-át vis maior alapból fedezik, a fennmaradó 30%-os önerőt, vagyis hét és félmillió forintot az önkormányzat biztosít. Ha az időjárás is engedi a munkálatokat még ebben a hónapban befejezik.

tamfal_avas_2011jan_01.jpg

A helyreállítást egy miskolci illetőségű cég, a Vitexis Kft végzi, amit a decemberi gyorsított közbeszerzési eljáráson nyert meg. Mint megtudtuk, az egyébként hónapokig tartó procedúra most a közvetlen élet- és balesetveszély miatt volt ilyen gyors.

(minap.hu)

Címkék: video felújítás pincesor földcsuszamlás minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr182578462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása