Magas színvonalú tehetséggondozás indulhatott meg a miskolci Avastetői Pattantyús-Ábrahám Géza Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában és a Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

Mint Tóthné Csorba Máriától, az intézmény igazgatójától megtudtuk, az iskolában nem újdonság a tehetséggondozás, hiszen szerepel a pedagógiai programjukban, de az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló, TÁMOP pályázatnak köszönhetően továbbfejleszthetik, és új elemekkel bővíthetik az esélynövelő tehetséggondozást. Az igazgató szerint rengeteg tehetséges gyerek fordul meg az iskolában, a cél az, hogy nevelő felismerje és megfelelően gondozza a tehetséget. Minden gyerek tehetséges ugyanis valamiben, meg kell találni, hogy miben és a megfelelő programmal végigkísérni.

A program része a pedagógusok egynegyedének képzése, a tehetségek szűrése tehetségfejlesztési szakértő és iskolai pszichológus irányításával. A tanulókat tehetséggondozó körökben foglalkoztatják, amelyek természettudományi, humán, művészeti és idegen nyelv területeket ölelnek fel. Szeretnék a Komplex természettudományi hét, a Széchenyi-műveltségi, valamint az értem-tudom-használom vetélkedőt komplex tehetség kibontakoztatóvá tenni.

A számtalan kiegészítő program-elem mellett a projekt befejezése után is folytatandó cél, hogy a gyermekek azonos eséllyel férjenek hozzá a tehetséggondozó programokhoz, illetve a tehetséges diákok utánkövetése is megvalósul. Az iskola több, mint 12 millió forintot nyert a pályázaton, mellyel a 4., 5. évfolyamán kezdik meg a tehetséggondozást, de később kiterjesztik az egész intézményre, tette hozzá Tóthné Csorba Mária.

(minap.hu)

Címkék: minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr1002536957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása