Két szociális intézményt is akadálymentesítettek Miskolcon, az „Esélyt mindenkinek” elnevezésű ÉMOP pályázat keretében. Az Avas lakótelepen még egy hidat is felépítettek az elmúlt hónapban, az idősek közlekedésének megkönnyítsésére. A felújításokkal mindenki számára egyenlő esélyeket kívánnak biztosítani a közszolgáltatásokhoz való hozzáféréshez.  

avasihid1.jpg

Az Avas lakótelepen található Iránytű Avasi Szociális Szolgálat 2. sz. Idősek Klubját az elmúlt hónapban teljesen akadálymentesítették, az intézmény egy ÉMOP pályázat keretében valamivel több, mint 13 millió forintot költhetett a fent említett célokra. Az összegből egy fahidat is építettek az épület bejárata elé, annak érdekében, hogy az oda érkező nyugdíjasok könnyebben eljussanak az intézménybe.

A pályázat 90 százalékos lett, ami azt jelenti: az önkormányzat állta a felújításokra szánt összeg további 10 százalékát. Az épületben a vakok és gyengén látók részére braille írással is ellátták a főbb jelzőtáblákat, valamint vezetősávot is kiépítettek a padlón, annak érdekében, hogy könnyebb legyen a tájékozódás. A felújítások során mozgáskorlátozottakra is gondoltak, hiszen számukra is könnyen használható illemhelyet alakítottak ki.
avasihid.jpg

Földesi Norbert önkormányzati képviselő portálunknak elmondta: Miskolc önkormányzata, mindig is idősbarát volt, folyamatosan foglalkoznak a szép korúakkal, ez a felújítás is ennek egy állomása. A híd, az elektronikus ajtók, és a többi akadálymentesített eszköz is az egyébként népszerű épületbe érkezők kényelmét szolgálja majd.

(minap.hu)

Címkék: video képviselő akadálymentesítés iránytű minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr362527717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása