A Nagy-Avas Hidegh sor melletti területét tisztították meg péntek délelőtt a szeméttől a Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola diákjai.

A rengeteg háztartási hulladék mellett műszaki cikkek maradványait, de még autóalkatrészeket is talált a Baross Gábor Szakközépiskola húsz diákja, akik önként jelentkeztek a munkára. Az iskola pedagógiai programjában évek óta fontos szerepet kap a környezeti nevelés, melynek szerves része a már hagyományosnak számító szemétszedési akció is.

Galambos Gábor, a Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola pedagógusa elmondta, hogy a már hagyományosnak számító – idén már hatodik – akció során sajnos nem tapasztaltak javulást: nemhogy kevesebb szeméthegy lenne az Avason, egyre több hulladékot kell eltakarítaniuk a diákoknak.

szemetszedes-nagyavas_1.jpg
A munkálatokhoz szükséges zsákokat az Ave Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft., a szerszámokat pedig Cseh László, a terület önkormányzati képviselője biztosította, aki elmondta azt is, hogy bár évközben is számos alkalommal takarítanak a történelmi Avason, a szemét folyamatosan újratermelődik. A diákok körülbelül 200-220 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze, melyet az Ave Miskolc szállított el.

(minap.hu) további képek ITT

Címkék: video szemét kornyezetvedelem minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr581946630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása