A borsod.blog kellemesen tálalt beszámolója Káli Sándor kampánykommandójáról, amely során kampány Sanyi felkeresett egy fészekrakós családot, akikre sok panasz volt egy ezt megelőző fórumán. Izgalmas jelenetnek lehettek tanúi az ott jelenlevők.

https://m.blog.hu/bo/borsod/image/2010/k%C3%A1li%20150.jpg"Meglepetéééés! Káli Sándor, Miskolc polgármestere ma délelőttre rajtaütésszerű akciót szervezett a fészekrakó program keretében beköltöztetett egyik családhoz. A már régebben ott lakó emberek panaszkodtak, ezért Mátyás királyként álruhába bújt, magához vette a hamubasült pogácsát, a Városőrséget, a közös képviselőt és becsöngetett a 3529 Miskolc, Testvérvárosok utca 8. szám egyik 10. emeleti lakásába, az üveghegyen innen.

Na ott aztán elkezdődött a haddelhad! A bent lakó egyik delikvens kikérte magának azt, hogy őhozzá egy polgármester becsöngessen! Ő talpig becsületes ember, aki bűncselekményből szerzett ingatlanban lakik, albérletben, mivelhogy a lakás papíron egy felsőzsolcai egyéné, ő pedig csak egy ártatlan lakó egészen nagyszámú embersereggel összezárva az ötvenvalahány négyzetméteren. Lett nagy üvöltözés, káromkodás, a polgármester minden volt, csak jó ember nem. Erre a lakók is kijöttek, és ők is kiabálni kezdtek, kb. a tízemeletes ház negyede elmélkedett emelt hangon, a fészekrakók lefelé, a legálisok meg lentről felfelé a fészekrakóknak és a polgármesternek. A disztingváltabb felkiabálások a polgármester felé irányultak, úgymint "hajrá Sanyi!", "dobassa már ki őket!", illetve elhagzott pár szerény "adjon nekik, ne kímélje őket!" is, a hangforrás birtokosai félállásban nyilván futballszurkolók voltak. Kiabált nő, férfi, öreg, fiatal, nagy meccs volt és jó hangulat!

De mit keresett ott Káli? A jólértesültek szerint egy lakossági fórumon panaszkodtak neki a házban lakó becsületes emberek, hogy ők betartják az együttélés szabályait, fizetik a költségeket, a számlákat, míg ezek a derék fészekrakók nemhogy semmit nem fizetnek, mivel nem is dolgoznak sehol, de egész nap bömböltetik a zenét, hangoskodnak, arról nem is beszélve, hogy a lépcsőház is elég súlyos átalakuláson ment keresztül... no ne arra gondoljunk, hogy esetleg kifestették volna, vagy korszerűsítik a beltéri világítást... Az emberek már nem bírták tovább, kérték a polgármestert, csináljon valamit. Káli elment, hogy felhívja a "fészekrakó-albérlők" figyelmét a városi együttélési kódexre, amit Miskolc közgyűlése nemrég fogadott el és felszólította a kritikuss tömeget, hogy akárhonnan is költöztek be Miskolcra, fizessék a számlákat és a közös költséget, mert itt a miskolci panelben ezt így szokás. Meg azt is megkérdezte Mátyás király, kedves gyerekek, hogy milyen jogcímen laknak ott. Van-e szabályos szerződés, fizet-e SZJA-t a kedves bérbeadó a jövedelme után, ilyenek.

Szóval ott tartottam, hogy nagy felháborodás lett erre a meglepetéspartira, a fészekrakó lakók torkaszakadtukból üvöltözni kezdtek, hogy ők csendesen élnek itten, mint kék ibolya az erdő rejtekén, velük nem is lehet semmi probléma, mit képzel ez a Káli, hogy becsenget az ő békés hajlékukba? Azonnal hagyja őket békén és menjen onnan, mert ők rendes, békés emberek, különben kő kövön nem marad! A polgármester nem tágított, ragaszkodott ahhoz, hogy hallgassák végig, amit mondani akar rendről, együttélésről, a csendháborításról, a szemetelésről és a tisztasági szabályokról.

Erre a fészekrakó (de nem gólya) mit csinált? Kihívta a rendőrséget. A rendőrségnek a betelefonáló állampolgár azt mondta, hogy sündörögjenek, menjenek azonnal, mert best of the eksün, tényállás és felforgás van, ugyanis a miskolci polgármester be akar törni hozzá, jajistenem, mi lesz most. (Talán a rögbis bukósisak is Kálinál volt, attól ijedhettek meg annyira. Hát talán a hifi toronyra vetett szemet Káli? Na jó, ezt csak én tettem hozzá. Avasi barátaimtól tudom, hogy a hifi torony minden fészekrakós lakásban alap, még ha egy hétig nem is esznek, mert az a legfontosabb, hisz az jobban kell, mint az ivóvíz.)

Mint közismert, több ügyvéd, banki alkalmazottakkal összejátszva olyan nincstelen, a városi együttélési szabályokat nem ismerő embert költöztetett több, mint száz bérházi lakásba Miskolc és Borsod megye több településére borsodi romatelepekről, akiknek munkájuk nem lévén esélyük sem volt arra, hogy fizessék a költségeket és ott megmaradjanak. Antiszociális viselkedésükkel, tetteikkel azonban kivívták az ott élők nemtetszését, sőt, haragját.

Jelen állás szerint az ügyészség már csak egy ügyvédet gyanúsít, ezt nemrég az Észak-Magyarország című megyei lapnak nyilatkozták.

A kár jelenleg ott tart, hogy 3 milliárd forint.

A családok kiköltöztetése tart, az megüresedett lakásukba az áprilistól Miskolcon felállítandó Készenléti Rendőrség tagjai költözhetnek majd be.

Szóval a rendőrségnek se kellett több, kedves gyerekek, szép szabályosan kivonult, ahogy kell, és leigazoltatták a polgármestert. Beszarás! Felvették az adatokat, tisztázták a tényállást, Káli Sándor, született anyja neve, legyen szíves személyi köszönjük. Megvolt az intézkedés. Betörőt fogtak a fészekrakók.

A vége aztán az lett, hogy mindenki megnyugodott, az egyik ott lakó ismerősöm szerint Káli még visszaszólt nekik: "Még látjuk egymást!" "

(borsod.blog)

Kedvenc oknyomozó portálunk, a boon utána járt, hogy igaz-e a Káli igazoltatásáról szóló részlet. "A HappyMan nickre hallgató blogel" állításával szemben áll Bartha György nyilatkoza, aki "azt állítja, a rendőrök nem igazoltatták Káli Sándort. Ezt megerősítette Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese is: mint elmondta, sem a megyei, sem a városi kapitányságra nem érkezett ilyen jellegű bejelentés és Káli Sándorral szemben semmilyen intézkedésre nem került sor."

Még egy apróság. A boon firkásza eléggé lekezelő hangnemben beszél a borsod.blogon cikkező HappyMan-ről, mintha valami jelentéktelen kis senki lenne. Idézem: "az ismeretlen blogerrel szemben"...
Nos kedves névtelenül cikkező boonosok (tisztelet a kevés kivételnek) több blog is (vastagbőr, borsod, eszakhirnok.hu, stb.) sokkal színvonalasabb bejegyzésekkel szolgál olvasóik számára, és szinte mindegyikük megadja a lehetőséget a hozzászóláshoz, nem úgy, mint maguk.
A fentebb idézett "blogel" szó az eredeti boon-os cikkből lett idézve, csak hogy a helyesírásról is tegyek némi említést.

Címkék: kampány rendőrség képviselő szomszédok közbiztonság fészekrakó boon varosorseg borsod.blog

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr901875908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása