Veszélyes szög a kilátóban

 2009.10.15. 19:36

Miskolc. Több helyen óriási plakátokon és táblákon hírdetik, hogy ez meg az épül. Minden felesleges hülyeségre van pénz (Szent István teret elbarmolni, a Városháza mellé egy undorító óratornyos beton építményt építeni, adót nem fizető multik építését támogatni, feleslegesen meghosszabbítani pár megállóval a miskolci villamosok pályáját..).

Arra bezzeg csak egy ilyen baleset után esik szó, hogy a túristák által gyakran látogatott Avasi kilátó milyen állapotban van. Nem igaz, hogy a városőröknek nem tűnt fel eddig, hogy az egykor fa korlátokat tartó fémből tekintélyes méretű szög áll ki. Bizonyára a svéd túristáknak tetszett meg a korlátként funkcionáló gerenda, és miután egyszerűen lelopták, az azt tartó szög ott maradt és nemrég egy kislányt sebesített meg az arcán.
Sötétben szinte alig látni valamit is a kilátó látogatói szintjén, úgy még veszélyesebb az épület.

Alább a boon.hu cikke, és az ezzel kapcsolatban készült képek.

"Szombat esti programnak szánta a Rohály család, hogy felsétálnak az Avasi kilátóba. De rosszul végződött a kirándulás, az 5 éves Ritával a sebészeten kötöttek ki. A gyerekek miatt látogattak el Miskolc egyik jelképéhez, mert tetszett nekik, ahogy a kilátó megvan világítva. Az első szintig felmentek, itt történt a baj, ami örök nyomott hagyhat a kislány arcán.

Rohály Zoltánné, a kislány édesanyja csütörtökön a helyszínen mesélte el lapunknak, az Észak-Magyarországnak, hogy mi történt szombaton: „Valamikor fakorlátot tartott ez a szerkezet, amiből most több helyen is kiállnak a rozsdás szögek” – mutatott körbe. Este teljes sötétség van ezen a szinten, csak kívülről van megvilágítva a kilátó – folytatta. A kislány itt sétálgatott, nézelődött, amikor az egyik szög felhasította a szeme alatti részt és a homlokát. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy Rita arca csupa vér és sír, azt sem tudták, hogy a szeméből vagy az arcából ömlik a vér – emlékezett vissza az édesanya. Azonnal a sebészetre vitték a gyereket, ahol több öltéssel összevarrták a sebet, ami – az orvos szerint – esztétikai károsodás, azaz maradandó lehet.

Az édesanya azért kérte lapunk segítségét, hogy ne történhessen több ilyen baleset. Szerinte ugyanis, a kilátó üzemeltetője, ha balesetveszélyes, lezárhatná a területet, ha meg nem teszi, akkor javítassa ki a hibákat.

Információink szerint az Avasi kilátó a Miskolci Ingatlankezelő (MIK) Zrt. tulajdonában van.

Az Avasi Kilátó önkormányzati tulajdonban, a MIK Zrt. kezelésében van” – kaptuk  a választ az ingatlankezelőtől. Így folytatódik: „A jelenlegi bérlő a presszót most nem üzemelteti. Sajnos ismeretlen tettesek a kilátó teraszrészén levő fakorlátokat megrongálták, ellopták. A MIK Zrt. szakemberei a bejelentés után, csütörtökön helyszíni szemlét tartottak, felmérték a teendőket, és soron kívül intézkedtek a hiányzó elemek pótlásáról. A kilátó teraszát a helyreállítási munkák idejére – amelyeket a lehető legrövidebb időn belül elvégzünk – lezártuk, addig tehát oda felmenni nem lehet. Mivel a kilátó szabadon látogatható, az első szinten található terasz közterület jellegű résznek számít, ahová mindenki saját felelősségére mehet fel és tartózkodhat ott. Az érdeklődőket nem lehet megfosztani az innen elérhető különleges kilátástól, ezért nem zárt a kilátónak ez a része. A kilátó tervszerű karbantartását az elmúlt évekhez hasonlóan folytatjuk, a toronyból indulva, lefelé haladva a munkával.” "


Nagyobb térképre váltás

Címkék: baleset kilátó közbiztonság boon minap mikom.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr131452606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása