Miskolc egyik legnagyobb aluljárórendszere az Avason található, a Fényi Gyula téren. A csomópont átépítése óta használaton kívül, lezárva áll. Az önkormányzat hasznosítani szeretné – több célra is.

Az aluljárót addig sem nagyon használták az emberek, amíg az volt az egyetlen szabályos átkelési lehetőség. Amióta átalakították a Fényi Gyula téri kereszteződést, tehát forgalomirányító lámpákat helyeztek ott üzembe, és zebrákat festettek fel, azóta teljesen funkcióját vesztette, le is zárták. Az önkormányzat azonban új funkciót szeretne adni a létesítménynek.

Egyrészt közbiztonsági pontot kíván kialakítani az önkormányzat, ahol a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály látja majd el feladatait – nyilatkozta Dobos Tímea városházi szóvivő. – Eseti jelleggel helyet biztosítana az önkormányzat az aluljáróban egyházi és civil programoknak is. Így például az avas-déli római katolikus, görög katolikus és református egyházközség, a Jezsuita Gimnázium diák-tanár szeretetszolgálata, az „Arrupe Csoportja”, valamint az avasi civil szervezetek felzárkóztató, közösségformáló rendezvényeinek. A közösségi hasznosítással kapcsolatos feladatok koordinálását a Dialóg Egyesület vállalta.
A közgyűlés egyébként már 2009-ben, határozatlan időtartamra, átadta az Avasi Kulturális és Sportegyesület részére az aluljárót, azonban a tényleges használatbavétel nem történt meg. Ahogyan a használati megállapodás sem jött létre a felek között. Ezért azt a határozat visszavonták a májusi közgyűlésen – tette hozzá Dobos Tímea.

Egyik napról a másikra azonban ne várjon senki se nyitást, ugyanis előbb fel kell újítani az aluljárót, illetve a szükséges engedélyeket beszerezni, ami időt vesz igénybe.

(minap.hu)

Címkék: video aluljáró minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr844669349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása