Panelprogram: igen, nem?

 2011.03.30. 21:03

Startolhatna a panelfelújítás, „csak” a pénz hiányzik hozzá.

Lassan két éve húzódik a döntés a 2009-ben beadott panelprogramos pályázatok ügyében. Miskolcon ez 43 társasházat érint. A lakók türelme fogy, közben fizetik az önrészhez szükséges előtakarékossági összeget. Több helyen már a kivitelező is meglenne, most már az időjárás is megfelelő, hogy elkezdődjenek a munkák, de a minisztérium döntésére várnak. Azt ugyanis egyik vállalkozó sem meri vállalni, hogy a pozitív döntés előtt elkezdi a munkálatokat, lesz, ami lesz alapon.

A minisztérium – többszöri határidő-módósítás után – március végére ígérte a döntést. A lakóközösségek azonban már nem lepődnének meg, ha nem így lenne.

A döntés – mint megtudtuk – több minden miatt halasztódik, ilyen – többek között – a tavaly májusi kormányváltás, a minisztériumi átszervezések. Leginkább – legalábbis Bencsik János klíma és energiaügyért felelős államtitkár szerint – azonban azért, mert a benyújtott pályázatok támogatási igénye közel 15 milliárd forinttal meghaladja a meglévő forrásokat.

(boon.hu)

Címkék: panelprogram boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr252786427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása