Másfélmilliós megtakarításból két év alatt másfélmilliós adósságuk lett – ez áll abban a nyílt levélben, amit pont a Szilvás utca 2. szám alatti lakók jutattak el portálunkhoz a napokban.

 

Megelégelték ugyanis azt, hogy a nemfizető családok miatt akár csődbe is mehet a társasházuk. Segítséget pedig hiába kértek több helyről is – például az önkormányzattól – nem kaptak.

Két avasi, szocialista önkormányzati képviselő, Földesi Norbert és Varga Gergő azonban lakossági fórumon tájékoztatta az ott élőket, arról, hogy milyen megoldást javasolnának, hogy a társasházak elkerüljék a csődöt. Már a fórum elején hangsúlyozták, a város költségvetése szűkös, legalábbis ez derül ki a tervezetből. Ők azonban találtak olyan sort, ahonnan át lehetne csoportosítani 30 millió forintot a társasházak megsegítésére. Éppen ezért módosító indítványt adnak be a testülethez, ebben az áll: a Miskolci Kommunikációs Kft.-nek szánt 100 millió forintot csökkentsék 70 millióra. A 30 milliós különbözet pedig a szociális feladatoknál jelenjen meg, mint az avasi csődhelyzetbe jutott társasházak támogatására szánt forrás.

A fórumon elhangzott: az avasi lakótelepen körülbelül harminc társasház van csődben, vagy csődközeli helyzetben. A lakók saját erejükből nem képesek kifizetni a társasház adósságait – mondták. Ezért kell létrehozni külön alapot azoknak a lakóközösségeknek a megsegítésére, akik saját hibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe – fogalmaztak a képviselők.

(boon.hu)

Címkék: közösség szomszédok fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr622709220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása