Több, mint 2 millió forintos tartozás, a 77-ből 35 nem fizető lakástulajdonos. Ez jellemzi jelenleg az avasi Szentgyörgy utca egyik társasáházának pénzügyi helyzetét.

http://www.minap.hu/images/hirkep02/avaspanel.jpgPortálunkat egy panaszos ott élő kereste meg, ahogy fogalmazott: ez egy segélykiáltás részéről, hiszen hamarosan csődbe mehet a társasház, ahol él. Segítséget vár az önkormányzattól, Kriza Ákos polgármestert is megkereste három hete, de eddig még nem kapott választ a hivataltól.

Kérte, nevét és a ház pontos címét ne írjuk le, fél attól, hogy azok, akik miatt ilyen helyzetbe került a lakóközösség, valamilyen módon bosszút állnak rajta. Mint elmesélte: 32 tulajdonos fizeti rendesen a közös költséget, sőt júliustól a megemelt díjat. Az emelésre pont azért volt szükség, hogy a nemfizetők miatt ne nőjjön jelentősen a tartozásuk – magyarázta. A legjelentősebb tartozást, 1 millió forintot a szemétdíjból halmozták fel, de a felvonó költség-elmaradása is 300 ezer forint, míg a közösképviselőnek 500 ezerrel tartoznak.

Csődtől tartanak

A portálunkhoz forduló férfi attól tart, hogy azon cégek, amelyeknek tartoznak, csődeljárást indítanak ellenük. A törvény szerint ugyanis a társasház tulajdonosai egyetemleges felelősséggel tartoznak, így csődeljáráskor mindenkinek fizetni kell – tudtuk meg. Igen ám, de akik eddig sem fizettek, most sem fognak, majd azokat veszik elő, akik eddig is rendesen hozzájárultak a költségekhez – vélekedett. Informátorunk arról is beszélt, hogy helyzetük nem egyedülálló az Avason, sajnos sok társasház van hasonló helyzetben.

Azt is megtudtuk, hogy nem csupán a sokat emlegetett „fészekrakós” családok miatt jutottak idáig. Bár a gond akkor kezdődött, mikor ők beköltöztek, egy lakásba például harmincan – mesélte. A közös költséget nem fizették, ezért más lakók is úgy gondolták, így is lehet, azaz megúszni a befizetéseket – magyarázta.

Kérdésünkre, hogy a nemfizetőkkel próbáltak-e tárgyalni, a férfi így fogalmazott: lepereg róluk minden.

(boon.hu)

Címkék: fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr602690036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása