Falfestés az Avason

 2010.10.14. 12:27

Különleges kezdeményezésnek lehetnek szemtanúi, akik az Avasi városrészben, a Mednyánszky utca 2. szám előtt sétálnak: a ház bejáratát és külső falait a magyar népművészetből merített motívumokkal díszíti két ottlakó fiatal.

Borbély Gergely az „atyja” a Mednyánszky 2. új művének, melyre valamennyi lakó büszke. A fiatal művész saját költségén, egyik barátjával színezi, festi szabadidejében a bejárat falait. Gergő a magyar népművészetből merít ihletet, hazánk szépségeire hívja fel a figyelmet.



falfestmeny5.jpg

„A gyerekeknek csinálom, hogy lássák például, milyen a Hortobágy, mivel sokan közülük még nem is látták élőben, nem jártak az Alföldön. A pulikat, marhákat majd a kicsik fogják rárajzolni a rónára. A környezetünk szépítésén kívül egyébként komoly üzenete is van festményeinknek: terjesztjük a népművészetet!” – mondta két ecsetvonás között.

falfestmeny16.jpg

Ottjártunkkor azonban kisebb vita alakult ki a művek létjogosultságáról. Hajdu Béláné a lakók képviseletében elmondta, nagyon örül mindenki a kezdeményezésnek – kivéve a szomszéd ház közös képviselőjét, aki szerint törvénytelen, amit tesznek, mert nincs rá engedélyük. Hajdu Béláné azt mondta, a lakók egységesen beleegyeztek, aki erre jár, megcsodálja: „Mi büszkék vagyunk rá!”

(minap.hu) további fényképek itt!


Nagyobb térképre váltás

Címkék: közösség video szomszédok minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr602371013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása